perjantai 14. heinäkuuta 2017

Leipuri Pärnussa

Pärnussa rakennetaan koko ajan uutta ja paljon vanhaa katoaa sen alta, 23 vuotta olen tuota muutosta katsellut kesäisin. Tänään pyöräilimme paljon ja emme kaikkea etsimäämme löytäneetkään.  Yksi hyvä leipomon myymälä ja kaupat sen läheltä on nyt suljettu ja kaikki siirretty keskustaan.

Suuri osa Pärnunkin kahviloista on vanhan tyylin mukaisia ja kai turisteille suunnattuja - voit tilata pöytään kahvia ja/tai alkoholijuomia ja leivonnaiset tilataan sitten menulistalta. Muutama hyvä pagariäri tai pagarikohvik eli leipomo ja kahvila löytyy Pärnun kävelykatualueelta ja tarkemmin sen poikkikaduilta. Niin täällä kuin muuallakin Virossa eestiläiset leivonnaiset ovat aivan ihania!


Härmän kaubakeskuksessa 1-2 kilometriä ennen Pärnun vanhaa siltaa tien oikealla puolella Tallinnasta tullessa on myymälä nimeltä Unistuste kook eli unelmien kakku. Siellä myydään monenlaisia  leivontatarvikkeita, erityisen paljon edustettuna italialaiset laadukkaat Wonder Cakes tuotteet.  Ostin esimerkiksi kauniita suklaakoristeita paperipussiin pakattuna noin 3 e pussi ja erittäin hyvää pistaasi makutahnaa noin 13 e 300 g. Paljon mielenkiintoista oli tässäkin myymälässä.

Katselen muutoinkin matkoilla ruokatavarakauppojen hyllyjä -karkeista ja muualta löytyy kivoja, erilaisia koristeita leivonnaisiin.

Yksi hyvä on vielä mainittava -'Stefanoksen pitsoja ei minään kesänä voi jättää väliin - vain Italiasta saa vastaavia. Tähän paikkaan on aina jonoa, eikä varauksia oteta. Paras aika vierailla Stefanoksen luona on iltapäivisin. Lounasaika jatkuu kolmeen ja lounasaikana on tarjouksia pitsojen hinnoista - normaalihinta noin 9 e.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys: