Siirry pääsisältöön

Leipurin Helsinki - päivä Päivin päivänä

Lastenlasteni kodissa on tapana, että synttärisankari voi toivoa, mitä tehdään yhdessä. Usein toiveet liittyvät lapsen harrastuksiin. Tästä viisastuneena minäkin toivomuksen nimipäiväretkestä Helsinkiin jo ajoissa 😊. 



Päivin päivänä pidimme siis oman Helsinki-päivän, kun emmevarsinaiseen Helsinki päivää ehtineet mukaan. Yksi haaveistani oli päästä käymään Arabianrannassa Kirsikka Caféssa. 

Tapasin Kirsikka Cafén yrittäjän keväällä eräässä tilaisuudessa, sain maistaa hänen leivonnaisiaan ja sain silloin kutsun Arabianrantaan Kirsikka Caféseen. Olenkin odottanut, milloin pääsisimme Kotkasta käymään Helsingissä!

Oli kaunis aurinkoinen päivä, kahvilassa pistaasi teemalla leivonnaisia ja kahvilan piha kuin paratiisi - vehreä, historiaa tulviva keidas kaupungissa. Miten kaunis paikka Bokvilla onkaan kahvilalle ja kesäjuhlille! Meille suositeltiin zadarleipää, en ole ennen maistanut sitä ja Rouaa yrittäjä kertoi minulle siitä enemmän - aivan ihanaa! Kirsikka Cafén pistaasikuivakakku oli mehevän maukasta ja pistaasijuustokakun tiesin jo ennestään olevan täydellisesti minun makuuni ♥️





Minun sydäntäni lämmitti kovasti henkilökunnan ystävällisyys asiakkaita kohtaan ♥️. Tämä oli paikka, jossa pienikin hetki kahvilan pöydässä herkkujen ääressä lataa hyvää kesämieltä ja  voimavaroja arkeen ♥️ Tee sinäkin retki kesä-Helsinkiin ja poikkea ihmeessä Kirsikka Caféssa! 

Kävipä vielä niin, että lähtiessämme satuin juttusille lähipöydän yrittäjänaisten kanssa, ja he neuvoivat meidät Annalan huvilaan ja Vantaankoskelle vanha Helsingin alueelle ja Arabianranta an. Niinpä muutimme hieman suunnitelmiamme ja kannatti..siitä lisää myöhemmin. Parkkipaikkojakin muuten löytyy tältä alueelta monia 2-4 tunniksi maksutta, niin, että omalla autollakin pääsee perille hyvin.





#Helsinki #kesähelsinki #visithelsinki #kirsikkacafe #arabia #pistaasi #paivileipoo #päivileipoo


Annalan huvila



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lis...