Siirry pääsisältöön

Leipurin Helsinki - päivä Päivin päivänä

Lastenlasteni kodissa on tapana, että synttärisankari voi toivoa, mitä tehdään yhdessä. Usein toiveet liittyvät lapsen harrastuksiin. Tästä viisastuneena minäkin toivomuksen nimipäiväretkestä Helsinkiin jo ajoissa 😊. 



Päivin päivänä pidimme siis oman Helsinki-päivän, kun emmevarsinaiseen Helsinki päivää ehtineet mukaan. Yksi haaveistani oli päästä käymään Arabianrannassa Kirsikka Caféssa. 

Tapasin Kirsikka Cafén yrittäjän keväällä eräässä tilaisuudessa, sain maistaa hänen leivonnaisiaan ja sain silloin kutsun Arabianrantaan Kirsikka Caféseen. Olenkin odottanut, milloin pääsisimme Kotkasta käymään Helsingissä!

Oli kaunis aurinkoinen päivä, kahvilassa pistaasi teemalla leivonnaisia ja kahvilan piha kuin paratiisi - vehreä, historiaa tulviva keidas kaupungissa. Miten kaunis paikka Bokvilla onkaan kahvilalle ja kesäjuhlille! Meille suositeltiin zadarleipää, en ole ennen maistanut sitä ja Rouaa yrittäjä kertoi minulle siitä enemmän - aivan ihanaa! Kirsikka Cafén pistaasikuivakakku oli mehevän maukasta ja pistaasijuustokakun tiesin jo ennestään olevan täydellisesti minun makuuni ♥️





Minun sydäntäni lämmitti kovasti henkilökunnan ystävällisyys asiakkaita kohtaan ♥️. Tämä oli paikka, jossa pienikin hetki kahvilan pöydässä herkkujen ääressä lataa hyvää kesämieltä ja  voimavaroja arkeen ♥️ Tee sinäkin retki kesä-Helsinkiin ja poikkea ihmeessä Kirsikka Caféssa! 

Kävipä vielä niin, että lähtiessämme satuin juttusille lähipöydän yrittäjänaisten kanssa, ja he neuvoivat meidät Annalan huvilaan ja Vantaankoskelle vanha Helsingin alueelle ja Arabianranta an. Niinpä muutimme hieman suunnitelmiamme ja kannatti..siitä lisää myöhemmin. Parkkipaikkojakin muuten löytyy tältä alueelta monia 2-4 tunniksi maksutta, niin, että omalla autollakin pääsee perille hyvin.





#Helsinki #kesähelsinki #visithelsinki #kirsikkacafe #arabia #pistaasi #paivileipoo #päivileipoo


Annalan huvila



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...