Siirry pääsisältöön

7.11.2015 Cake International Birmingham

Postailin jo aiemmin Lontoon ja Birminghamin matkasta. Kokosin näyttelyn ihmeitä ja toinen toistaan upeampia kakkuja videoon, jota pääset katsomaan tästä linkistä noin 5 minuutin ajan - sama video nopeammin 2 min  täältä. Uskon monen teidän saavan innostusta ja ideoita näistä ihanista kakkukuvista.

Tämän blogitekstin lopusta löydät matkakumppaneideni Helenan, Heidin ja Heidin, Jenni-Marian ja Irman ja Tiinan blogikertomuksia - kannattaa tutustua! 


Suunnitelma lähteä Lontooseen kakkumessuille sai alkunsa kesällä Heidin ideasta. Vietimme Lontoossa ja Birminghamissa yhteensä 4 päivää marraskuun 2015 alussa, pidennetyn viikonlopun. Ryhmämme kokoontui sovitusti Lontoossa lentoasemalla. Perjantaina seitsemän hengen leipuriryhmämme ehti puolen päivän jälkeen Lontoon keskustaan, josta olimme vuokranneet asunnon. Perjantai kuluikin sitten kaupungin keskustassa metrolla seikkaillen ja Fish and chips -ruokailua testaten paikallisessa pubissa ja tietysti shoppailu Oxford streetillä kuului ohjelmaan.

Lauantaina suuntasimme parilla metrolla Birminghamiin lähtevään junaan, joshon junaliput oli jo ajoissa varattu. Juna vei suoraan messukeskukseen sisälle. Siellä olikin useat isot messut samaan aikaan. Kakkumessuilla olimme yhdeksästä kuuteen illalla, mutta vieressä olisi vielä ollut Christmas -messut, joihin tosin olis tarvittu eri sisäänpääsylippu - nähtävää siis todella riitti! Messuilla oli työnäytöksiä, paljon leivontatarvikkeiden myyntiä ja esittelyitä, työtupia ja kansainvälisen kakkukilpailun kakkuja ja kuppikakkuja ja massoista tehtyjä kukka-asetelmia. Todella innostavaa oli kiertää messualuetta!

Sunnuntai oli varattu nähtävyyksien katseluun ja Afternoon teabus - ajeluun, joka sekin oli jo Suomesta käsin varattu. kaksikerrosbussi kiersi Lontoon tunnetuimmat nähtävyydet ja samalla saimme maistella teen kera erilaisia suolaisia ja makeita herkkuja - vaikka leivonnaiset olivat kuinka pienen kokoisia, niin kyllä vatsat täysinä bussista poistuimme! Piccadilly Circus kuului sunnuntai-illan ohjelmaan ja siellä paikallinen poliisi neuvoi meille alueen parhaan italialaisen ravintolan - hyvää ruokaa saimmekin!












Maanantain muu ryhmä vietti kaupungin keskustassa, mutta koska lentoni lähti muita aiemmin, seikkailin aamupäivän yksin kaupungilla tulaisia ostellen ja osasinpa yksin painavien matkalaukkujen kanssa metroilla takaisin lentokentälle. Hieno matka oli takana, kiitos ihanille matkakumppaneilleni! Olemme saaneet paljon yhteisiä muistoja ja uusia ystäviä ja tukea ja kannustusta ja neuvoja meitä yhdistävään harrastukseen. Tiivis yhteydenpito alkoi jo kesällä ja jatkuu yhä <3

Lue myös Irman matkakertomus, katso Jenni-Marian facebooksivustoa ja Heidin tarkka kertomus matkastamme. Kylläpä oli kiva lukea ystävien tarinat diitä, missä sain mulana olla 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...