Näiden donitsien lähtökohtana on halloweendonitsiohje, joka löytyi Pirkasta - porkkanadonitsit. Muunsin ohjetta esim. lisäämällä piimän määrää ja vaihtamalla kuorrutteen ja lopputulos oli todella suussa sulava leivonnainen. Leivoin näitä sitten Roosanauha pöytäämme, jonka avulla työpaikalla keräämme rahaa rintasyövän tutkimukseen. Suosittelen muillekin - kokoamme kerran vuodessa vaaleanpunaisia leivonnaisia pöydän täyteen ja jokainen kahvipöydässä käyvä kilauttaa rahaa keräyslippaaseen - nämä ovat hyvät talkoot yhteisen asian puolesta.
Leivoin myös gluteenittomia donitseja Viljatuotteen vaaleasta jauhosta samalla ohjeella. Huomasin, että Wiltonin valkoinen väri ja useimmat nonparellit saattavat sisältää vehnää, niinpä laitoin gluteenittomiin donitseihin vadelmarouhetta pinnalle koristeeksi.
Donitsit 10-11 kpl
3dl vehnäjauhoja tai Viljatuoteen glut vaalea jauho
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl kardemummaa
50g margariinia sulatettuna
2 1/4 -2 1/2 dl piimää tai jogurttia
1 kananmuna
Kuorrutus
3dl tomusokeria
2-3 rkl Valion vatkattavaa laktoositonta vaniljakastiketta tai kookosmaitoa tai kondensoitua maitoa tai maitoa tai kermaa
( halutessasi lisää makuainetta esim mansikkasiirappia tai mehua)
elintarvikeväriä
Strösseleitä
Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja kardemumma keskenään. Sulata margariini. Sekoita rasva, piimä, kananmuna jauhoseokseen.
Sprayaa Keijulla tai muulla vuokaspraylla donitsipellin kolot. Pursota taikina pursotinpussilla rinkuloiksi koloihin.
Paista donitsit 175-asteisessa uunissa noin 13-15 minuuttia. Anna donitsien jäähtyä. Kumoa, poraa reitä tarvittaessa auki omenaporalla.
Mittaa päällisen ainekset kulhoon ja sekoita paksu tahna, tarvittaessa lisää tomusokeria. Voit lisätä väriä ja makuaineita halutessasi. Kun donitsit ovat jäähtyneet kasta donitsi kuorrutteeseen - parhaiten se tapahtuu käsin elintarvikekelpoinen muovikäsine kädessä - tai pursota keskeltä aloittaen spiraalin tavoin kuorrutetta donitsien päälle, ripottele koristeet pintaan, vie kylmään jähmettymään. Sokerimassakukat kannattaa laittaa vasta jähmettyneelle pinnalle.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: