Kaalipiirakan ohje löytyy vanhoista Valion kirjoista esim. Neljä vuodenaikaa. Ja tapani mukaan taas muuntelin vähän ohjetta, oma versioni tässä alla ja kyllä tuli ah!! niin hyvää. En ole ennen onnistunut kaalipiirakassa näin hyvin.
KERMAVIILI- tai JOGURTTI- tai RAHKAVOITAIKINA
1 prk (200 g) rahkaa tai rahkajogurttia tai kermaviiliä150 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sekoita ainekset monitoimikoneessa tai sekoita margariini ja jauhot, lisää neste. Kääri taikina suorakaiteeksi taputeltuna kelmun sisään ja laita jääkaappiin ( ei pakollista, mutta helpottaa kaulintaa)
TÄYTE
750 g - 1 kg kaalia
1 iso sipuli
1-2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutio
1 dl ranskankermaa
1/2 valkosipulin kynsi
2 - 3 rkl siirappia
2 tl meiramia
½ tl pippurisekoitusta
1 tl suolaa
VOITELUUN
1kananmuna
seesaminsiemeniä
Raasta porkkana. Hienonna kaali ja sipuli ja kuullota kaikki kasvikset öljyssä tilavassa kattilassa. Lisää joukkoon liemikuutio, siirappi ja mausteet. Hauduta, kunnes kaali on pehmeää. Tarkista täytteen maku, lisää mausteita tarvittaessa, minun makuuni siirappi saa maistua kunnolla.
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä. alla silikoonialusta liukumista estämässä, lähes uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta pohjalevy uunipannulle leivinpaperille. Levitä puolikkaan pohjan päälle jäähtynyt täyte, ei ihan reunoja myöten. Voitele reunat munalla. Peitä piirakka levyn toisella puolella kansilevyllä. Ummista haarukalla painelemalla reunat kiinni. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla. Ripota halutessasi pinnalle seesaminsiemeniä
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: