Siirry pääsisältöön

Kinuskipiparikakku




Kinuskipiparikakku on tämän joulun suosikki leipojien keskuudessa. Toinen vuodesta toiseen suosittu joulun hyydykekakku on glögikakku, jota koulussa teemme valinnaisryhmien kanssa.

Lisäsin kinuskipiparikakun päällyskinuskiin pari palaa tummaa suklaata värin vuoksi. Koristeet tein valkoisista Candy melts napeista. Ohje on Kanelitytön kakkuparatiisista, ja kuten tavallista, käytetty ohje muuntuu vähän blogista toiseen.

Kinuskipiparikakku

Pohja: 
200 g piparkakkuja
80 g margariinia

Piparkakkutäyte: 
 4 liivatetta
3 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria 
200 g vaniljatuorejuustoa
2 tl sitruunan mehua
200 g piparirahkaa
piparkakkumaustetta maun mukaan 

Kinuskisuklaakiille: 
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
2-4 palaa tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria

Murskaa piparkakut ja pehmeä margariini monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä reunoille öljyä ja tomusokeria sihdin läpi. Levitä pipariseos irtopohjavuoan (24 cm)  pohjalle kevyesti lusikalla painellen. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään hetkeksi.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi, ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Notkista samoilla vispilöillä toisessa kulhossa keskenään vaniljatuorejuusto ja piparirahka, sekoita joukkoon sitruunan mehu.. 

Mittaa kattilaan 3 rkl vettä. Kuumenna kunnolla kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen hyvin sekoittaen. Lisää ohuena nauhana juustoseoksenjoukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto tuorejuusto-rahkaseokseen. Tarkista maku, ja lisää piparkakkumaustetta.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia. Laita kiilteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. 

Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna seos kuplivan kiehuvaksi samalla sekoittaen, mutta keittää ei sen enempää tarvitse. Sekoita joukkoon 2-4 palaa suklaata antamaan ruskeaa väriä ja makua. Lisää halutessasi vaniljasokeria. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvan kinuskisuklaann sekaan.

Anna kinuskiseoksen jäähtyä huoneenlämmössä haaleaksi välillä sekoitellen ja kaada vasta sitten kakun päälle, ettei kuuma kinuski sulata kakkua. Anna hyytyä mielellään yön ylitse.

Candy meltsi napeista tai valkosuklaasta tai tummasta suklaasta voi tehdä koristeita kakun päälle. Kuvio piirretään ruutupaperille ja laitetaan leivinpaperin alle, jolloin kuvion viivojen mukaan on helppo pursottaa sulatetulla suklaalla tai candymeltsillä kuviot. kuviot saavat kuivua yön yli - ne säilyvät rasiassa leivinpaperit välissä jääkaapissa pitkiä aikoja.


Ostin Eestistä tämän kauniin mallisen irtopohjavuoan. Kun hyydykekakun valmistaa leivinpaperi vuoan pohjassa ja öljyä ja tomusokeria reunoilla, on helppo liu'uttaa ja nostaa vuoka pois kakun ympäriltä. Leivinpaperi saa jäädä kakun pohjaa, leikkaan sen vaan reunoilta reilusti pois. Leivinpaperin alle saa kakkupaperin tarjolle vietäessä, eikä kakkupaperi vety kakkua leikatessa, kun välissä on leivinpaperi.


Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...