Ranskalaisen mansikkakakun ohje on Kaisa Leinon ja Terhi Toivosen kirjasta La patisserie -38 ranskalaista klassikkoleivonnaista. Nuorilla naisilla on Pariisissa pitopalvelu ja he keräsivät ranskalaisten klassikkoleivonnaisten ohjeet kirjaansa. Ohje on julkaistu myös Aromilehdessä
Kakun sisään kätkeytyy kaksi sokerikakkupohjaa ja mansikoita vaniljakreemissä - ohje onnistuu hyvin vain yhdellä kakkupohjalla. Olen ennenkin tehnyt kakun maito-vaniljakiisselistä -lisäsin siihen kermavaahtoa ja liivatetta ja maku oli erittäin hyvä. Tässä vaniljakreemissä ei liivatetta ole, sen sijaan ohjeessa on voita. Minä käytin Oivariinia ja margariinia ja siinä lienee syy, että vaniljakreemi jäi turhan pehmeäksi kakussani. Suosittelen vaihtamaan vaniljakreemin rasvan kermavaahtoon ja liivatteeseen!
Kirjan ohjeella kakku päällystetään marsipaanilevyllä, minä tein mansikkakiilteen. Tässä muunnettu ohjeeni :
Fraisier - ranskalainen mansikkakakku
(Kakun tekemiseen tarvitaan kakkurengas tai irtopohjavuoka, halkaisija 18 cm- tee 1/2 annos! tai 28 sentin renkaaseen koko annos)
Sokerikakkupohja:
2 munaa
¾ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Vaniljamousse:
0,5 l maitoa
1 vaniljatanko
4 munankeltuaista
1 ¾ dl sokeria
¾ dl maissitärkkelystä
4 liivatetta ('a 2 g)
4 dl kermaa
(Muutama tippa kirsikkaviinaa tai marjalikööriä tai vaniljasiirappia)
Mansikkatäyte ja -reunus:
noin 10–15 suurehkoa, tasakokoista mansikkaa (reunukseen)
noin 200 g pilkottuja mansikoita (täytteeksi)
Kostuke:
1,5 dl sokeria
1 dl vettä
1 rkl (tai oman maun mukaan) kirsikkaviinaa tai marjalikööriä tai kirsikkasiirappia(ei pakollinen)
Mansikkakiille
250 g mansikkaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä
3 liivatetta ( tukun iso Meira, käytä kaupan pieniä liivatteita 4 kpl)
Koristeeksi esimerkiksi tuoreita mansikoita ja valkosuklaata
3 liivatetta ( tukun iso Meira, käytä kaupan pieniä liivatteita 4 kpl)
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: