Naurispiiraiden taikinaksi sopii karjalanpiirakoiden ruistaikina. Itse käytin nyt valmista pakasteruistaikinaa. Olen kerran aiemmin tehnyt näitä ja ne häviävät kiireesti pöydästä!
Kaulin ruistaikinan ohueksi levyksi. Kaulimiseen sopii hyvin karkea ruisjauho. Otin pyöreällä muotilla piiraan pohjia, laitoin täytteeksi naurista (täytteen ohje alla) ja ummistin piiraat painellen reunoja yhteen. Paistoin piiraat 225 asteessa ja voitelin ne molemmin puolin kuumalla maito-margariiniseoksella ja laitoin tarjoiluastiaan, päälle leivinpaperi ja leivinliina. Piiraat saavat pehmetä ennen tarjoilua.
Nauristäyte
Pese, kuori ja raasta nauriit. Kypsennä ne pehmeiksi kiehuvassa vedessä, siivilöi vesi pois ja lisää naurisraasteeseen margariininokare ja ripaus suolaa ja vähän siirappia. Maista täytettä.
Pese, kuori ja raasta nauriit. Kypsennä ne pehmeiksi kiehuvassa vedessä, siivilöi vesi pois ja lisää naurisraasteeseen margariininokare ja ripaus suolaa ja vähän siirappia. Maista täytettä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: