Illalla ajattelin väsyneenä leipoa kaurateeleipää, mutta kun vieressä pöydällä oli donitsipellit, teinkin pikataikinasta donitsipellille suolaisen kokeilun.
Suolaiset donitsit
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl sokeria
1 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
4 dl spelttijauhoja tai tavallista vehnäjauhoa
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
Sekoita nesteiset aineet ja yhdistä samaan kulhoon kuivat aineet. Sekoita mahdollisimman vähän käännellen, ettei taikinaan tule sitkoa. Voitele tai sprayaa vuokaspraylla donitsipellit. Pursota taikina pussista donitsipellille - tästä tulee 10-12 kappaletta. Paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes donitsit saavat vaaleanruskean värin. Sen jälkeen, kun otat donitsipellit uunista, paina omenaporalla reikä keskelle. Käännä leivonnaiset ulos vuoasta. Halkaise jäähtyneinä ja täytä esim, kevytmajoneesia, juustoa, salaattia, paprikaa.
Kuorrute tai täytteeksi
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl kermaa
25 g margariinia (tai jätä tämä pois ja lisää kermaa yhteensä 1 dl)
ripaus chiliä. paprikaa ja yrttisuolaa
Sekoita täytteen ainekset, margariini sulatettuna. Koristele donitsit esim. qvinoa seed mixillä.
Oisko 175 astetta?
VastaaPoista