Tänään olikin vähän erilainen pitsapäivä - turkkilaista juustopinaattipidetä eli pitsaleipää, johon lisäsimme broilerikuutioita ohje löytyy Pirkasta 11/2018 ja K-ruoka sivulta
Turkkilaiset pitsaleivät eli pide
Ainekset
6 annosta
- 4 3/4dlvehnäjauhoja
- 1/2tlsokeria
- 1/2tlsuolaa
- 1tl kuivahiivaa tai mieluummin 1/8 - 1/4 tavallista hiivaa
- 1 1/2dlvettä
- 1/2 dl rypsiöljyä
Täyte
- 1ps(125 g) mozzarellaraastetta
- 1pkt(100 g)salaattijuustoa & oliiveja
- 1/2prk(à 365/150 g) vuohenjuustokuutioita
- 1/2dlturkkilaista jogurttia
- 1kananmuna
- 2ps(à 65 g)Luomu babypinaattia
- 1 1/2tl valkosipulimurskaa
- 2tlrypsiöljyä paistamiseen
- ripausmustapippuria ja suolaa
- 1/2tl chilimausteseosta
- rypsiöljyä tai sulatettua voita voiteluun
Valmistus
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää veden sekaan sokeri ja suola. Alusta jauhot ja sulatettu voi taikinan joukkoon ja vaivaa muutama minuutti.
- Peitä kulho keittiöliinalla ja anna nousta vähintään 30 minuuttia.
- Valmista täyte. Kuullota pinaattia hetken ajan öljyssä pannulla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Nosta sivuun ja paista pannulla valkosipulimurskaa hetken ajan.
- Yhdistä keskenään jäähtynyt valkosipulimurska, valutetut salaattijuusto- ja vuohenjuustokuutiot sekä mozzarella. Murenna juustot pienemmiksi ja lisää sekaan jogurtti ja kananmuna.
- Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kuuteen osaan.
- Kaulitse palat pitkiksi ohuiksi soikioiksi. Jaa juustokastike ja pinaattiseos taikinoiden keskelle, mutta jätä reunoille tilaa noin sentin verran. Taita reunat yhteen päädyistä, niin että taikina nousee sivuilta osittain täytteen päälle. Sipaise taikinan reunoihin öljyä tai voisulaa ja mausta pinta chilihiutaleilla.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 13-15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää, täyte on jähmettynyt ja saanut hieman väriä.
Taikina hapanjuurella
500 g Liperin Myllyn vehnäjauhoja (käytin itse italialaista pitsajauhoa )
340 g kädenlämpöistä vettä
100 g virkeää juurta (ruokin noin 8 h aiemmin 1juurta:2vehnäjauhoa:2vettä)
1/2-1 tl sokeria tai hunajaa
15 g suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
Sekoitajauhot, vesi ja juuri, anna tekeytyä puoli tuntia. Lisää öljy ja suola ja sokeri ensimmäisen taittelun yhteydessä. Taittele taikinaa noin puolen tunnin välein 3-5 kertaa sen kohoamisen aikana - ajattele taikinapallo neliöksi, vedä neljältä sivulta taikinaa venyttäen keskelle, älä riko verkostoa, älä venytä liikaa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, minulla taikina oli kohoamassa vähän liian pitkään noin 6 tuntia.
Kumoa taikina silikoonilaustalle, jossa jauhoja. Jaa taikina 6 osaan. Venyttele ja painele osat suorakaiteen mallisiksi paloiksi, vedä "kierteelle ylä- ja alareunasta. Anna taas kohota huoneen lämmössä pari tuntia.
Täytä ja paista.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: