Siirry pääsisältöön

Turkkilainen juustopinaattipide eli juustoleipä


Tänään olikin vähän erilainen pitsapäivä - turkkilaista juustopinaattipidetä eli pitsaleipää, johon lisäsimme broilerikuutioita ohje löytyy Pirkasta 11/2018 ja K-ruoka sivulta

Turkkilaiset pitsaleivät eli pide

Ainekset

6 annosta
    • 4 3/4dlvehnäjauhoja
    • 1/2tlsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tl kuivahiivaa tai mieluummin 1/8 - 1/4 tavallista hiivaa
    • 1 1/2dlvettä
    • 1/2 dl rypsiöljyä

Täyte

    • 1ps(125 g) mozzarellaraastetta
    • 1pkt(100 g)salaattijuustoa & oliiveja
    • 1/2prk(à 365/150 g) vuohenjuustokuutioita
    • 1/2dlturkkilaista jogurttia
    • 1kananmuna
    • 2ps(à 65 g)Luomu babypinaattia
    • 1 1/2tl valkosipulimurskaa
    • 2tlrypsiöljyä paistamiseen
    • ripausmustapippuria ja suolaa
    • 1/2tl chilimausteseosta 
    • rypsiöljyä tai sulatettua voita voiteluun




Valmistus
yli 60 min
  1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää veden sekaan sokeri ja suola. Alusta jauhot ja sulatettu voi taikinan joukkoon ja vaivaa muutama minuutti.
  2. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna nousta vähintään 30 minuuttia.
  3. Valmista täyte. Kuullota pinaattia hetken ajan öljyssä pannulla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Nosta sivuun ja paista pannulla valkosipulimurskaa hetken ajan.
  4. Yhdistä keskenään jäähtynyt valkosipulimurska, valutetut salaattijuusto- ja vuohenjuustokuutiot sekä mozzarella. Murenna juustot pienemmiksi ja lisää sekaan jogurtti ja kananmuna.
  5. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kuuteen osaan.
  6. Kaulitse palat pitkiksi ohuiksi soikioiksi. Jaa juustokastike ja pinaattiseos taikinoiden keskelle, mutta jätä reunoille tilaa noin sentin verran. Taita reunat yhteen päädyistä, niin että taikina nousee sivuilta osittain täytteen päälle. Sipaise taikinan reunoihin öljyä tai voisulaa ja mausta pinta chilihiutaleilla.
  7. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 13-15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää, täyte on jähmettynyt ja saanut hieman väriä.


Taikina hapanjuurella 


500 g Liperin Myllyn vehnäjauhoja  (käytin itse italialaista pitsajauhoa )
340 g kädenlämpöistä vettä
100 g virkeää  juurta (ruokin noin 8 h aiemmin 1juurta:2vehnäjauhoa:2vettä)
1/2-1  tl sokeria tai hunajaa
15 g suolaa
1/2 dl oliiviöljyä

Sekoitajauhot, vesi ja juuri, anna tekeytyä puoli tuntia. Lisää öljy ja suola ja sokeri ensimmäisen taittelun yhteydessä. Taittele taikinaa noin puolen tunnin välein 3-5 kertaa sen kohoamisen aikana - ajattele taikinapallo neliöksi, vedä neljältä sivulta taikinaa venyttäen keskelle, älä riko verkostoa, älä venytä liikaa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, minulla taikina oli kohoamassa vähän liian pitkään noin 6 tuntia.

Kumoa taikina silikoonilaustalle, jossa jauhoja. Jaa taikina 6 osaan. Venyttele ja painele osat suorakaiteen mallisiksi paloiksi, vedä "kierteelle ylä- ja alareunasta. Anna taas kohota huoneen lämmössä pari tuntia. 

Täytä ja paista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja