Siirry pääsisältöön

Turkkilainen juustopinaattipide eli juustoleipä


Tänään olikin vähän erilainen pitsapäivä - turkkilaista juustopinaattipidetä eli pitsaleipää, johon lisäsimme broilerikuutioita ohje löytyy Pirkasta 11/2018 ja K-ruoka sivulta

Turkkilaiset pitsaleivät eli pide

Ainekset

6 annosta
    • 4 3/4dlvehnäjauhoja
    • 1/2tlsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tl kuivahiivaa tai mieluummin 1/8 - 1/4 tavallista hiivaa
    • 1 1/2dlvettä
    • 1/2 dl rypsiöljyä

Täyte

    • 1ps(125 g) mozzarellaraastetta
    • 1pkt(100 g)salaattijuustoa & oliiveja
    • 1/2prk(à 365/150 g) vuohenjuustokuutioita
    • 1/2dlturkkilaista jogurttia
    • 1kananmuna
    • 2ps(à 65 g)Luomu babypinaattia
    • 1 1/2tl valkosipulimurskaa
    • 2tlrypsiöljyä paistamiseen
    • ripausmustapippuria ja suolaa
    • 1/2tl chilimausteseosta 
    • rypsiöljyä tai sulatettua voita voiteluun




Valmistus
yli 60 min
  1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää veden sekaan sokeri ja suola. Alusta jauhot ja sulatettu voi taikinan joukkoon ja vaivaa muutama minuutti.
  2. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna nousta vähintään 30 minuuttia.
  3. Valmista täyte. Kuullota pinaattia hetken ajan öljyssä pannulla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Nosta sivuun ja paista pannulla valkosipulimurskaa hetken ajan.
  4. Yhdistä keskenään jäähtynyt valkosipulimurska, valutetut salaattijuusto- ja vuohenjuustokuutiot sekä mozzarella. Murenna juustot pienemmiksi ja lisää sekaan jogurtti ja kananmuna.
  5. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kuuteen osaan.
  6. Kaulitse palat pitkiksi ohuiksi soikioiksi. Jaa juustokastike ja pinaattiseos taikinoiden keskelle, mutta jätä reunoille tilaa noin sentin verran. Taita reunat yhteen päädyistä, niin että taikina nousee sivuilta osittain täytteen päälle. Sipaise taikinan reunoihin öljyä tai voisulaa ja mausta pinta chilihiutaleilla.
  7. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 13-15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää, täyte on jähmettynyt ja saanut hieman väriä.


Taikina hapanjuurella 


500 g Liperin Myllyn vehnäjauhoja  (käytin itse italialaista pitsajauhoa )
340 g kädenlämpöistä vettä
100 g virkeää  juurta (ruokin noin 8 h aiemmin 1juurta:2vehnäjauhoa:2vettä)
1/2-1  tl sokeria tai hunajaa
15 g suolaa
1/2 dl oliiviöljyä

Sekoitajauhot, vesi ja juuri, anna tekeytyä puoli tuntia. Lisää öljy ja suola ja sokeri ensimmäisen taittelun yhteydessä. Taittele taikinaa noin puolen tunnin välein 3-5 kertaa sen kohoamisen aikana - ajattele taikinapallo neliöksi, vedä neljältä sivulta taikinaa venyttäen keskelle, älä riko verkostoa, älä venytä liikaa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, minulla taikina oli kohoamassa vähän liian pitkään noin 6 tuntia.

Kumoa taikina silikoonilaustalle, jossa jauhoja. Jaa taikina 6 osaan. Venyttele ja painele osat suorakaiteen mallisiksi paloiksi, vedä "kierteelle ylä- ja alareunasta. Anna taas kohota huoneen lämmössä pari tuntia. 

Täytä ja paista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Maisemakahvilan raparperipiirakka ja sen muunnoksia

Kaikki leipoo kesän alussa .. maisemakahvilan raparperipiirakkaa. Niinpä sitten minunkin piti aloittaa ja teinkin kerralla kaksi uunipeltiä. Olen pitänyt parhaana raparperiohjeena vastaavaa Valion ohjetta ilman rahkakerrosta (=Kesähuuma-piiras) - mutta tämä Maisemakahvilan piirakka on toinen herkullinen vanha ohje, joka nyt on saanut uuden nimen. Muistelen lukeneeni, että nimi johtuukin siitä, että tietyssä kahvilassa aina tätä piirakkaa leivottiin. Tämä on helposti muunnettava ohje, johon voi käyttää ylimääräisiä hapanmaitotuotteita, vaikka päiväyskin olisi vanhentunut, kunhan ne aistinvaraisesti ovat syötäviä. Vähänkin homeisia tuotteita ei koskaan saa syödä, koska näkyvä home levittää näkymätöntä myrkyllistä ainetta ruoka-aineisiin.  No tulipa ikävä juttu, mutta silti tärkeä esille.  Tähän piiraaseen voi käyttää paitsi raparperia, niin myös omenoita ja marjoja.  Maisemakahvilan raparperipiirakka: muruseos: 8 dl vehnäjauhoja 3 dl sokeria 2 tl leivinjau...