Tein kesän aikana hääkakut kolmeen hääjuhlaan yhteistyössä tyttäreni ja Kakkuleipuri Mervin kanssa. Kuvan kerroskakut on mitoitettu 65 -70 henkilölle, alin kakku on 28-30 cm, keskimmäinen 20 ja ylin 15 cm. Kakkujen korkeudet ovat noin 11 cm. Hääkakun tilaus kannattaa tehdä 2-3 kk ennen juhlaa, silloin ehtii tehdä koekakun ja tilata erityistoiveiden mukaiset tarvikkeet. Toisaalta sesonkiaikaan kannattaa sopia tilauksen aikataulusta jo paljon aiemminkin. Vuokraan erilaisia kakkualustoja Kotkassa.
Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta, 10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20 henkilölle löytyy täältä Pohja 175 g margariinia (150g) 1 3/4 dl sokeria (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria (1 tl) Marenki 5 valkuai...
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: