Suolaiset leivokset ovat kuin kerrosleipiä, jotka on koristeltu. Näitä on nopeampi ja helpompi tehdä kuin voileipäkakkuja ja makuja on helpompi valita ja maistella kuin kakussa, jossa usein on useampi maku samassa kokonaisuudessa. Leivokset ovat kauniita kahvipöydässä ja vaivattomia valmistaa pienellekin määrälle vieraita. Aloita työ leikkaamalla paahtoleivistä (esim. Taikaruis ja kaurapaahtoleipä) kuoret pois. Leikkaa leivät neliöiksi. Lado neliöt suorakaiteen muotoiseen pitkään vuokaan muovikelmun päälle tai laita iso pala muovikelmua vaikka leikkuulaudan päälle. Levitä leivät peräkkäin muovikelmun päälle ja kostuta ne sitruunavedellä tai maidolla tai jäähdytetyllä kasvis- tai kala- tai lihaliemellä. Levitä kostutusvettä vain vähän pullasudilla leipien pintaan. Kääri muovikelmuun ja anna makujen tasaantua yön ajan. Kevyt paino leivän päällä esim. leikkuulauta tasoittaa pinnan. Alla olevat täytteet riittivät 8 pienen leipäpalan päälle - leikkasin levyn sitten 4 le...