Brushettoja on Italiassa tarjolla kai joka kuppilassa ja yksinkertaisuudestaan huolimatta nämä leivät ovat todella herkullisia. Ohjeita on erilaisia, täytteitä voi muunnella - tässä helppo, mutta niin hyvä ohje, jonka voi kesällä valmistaa grillissä, muulloin paistinpannulla paahtaen liedellä.
Brushettaleivässä on samoin kuin pitsassa Italian lipun värit -leipä valkoista, tomaatti punaista ja basilika vihreää. Tähän ohjeeseen olisi voinut lisätä päälle oliiveja ja parmesanjuustoa, mutta jätin ne tällä kertaa pois.
Mökillä hyvä valinta leiväksi on esipaistettu patonki, joka säilyy noin kuukauden kuiva-ainekaapissa. Valitsin nyt täysjyväpatongin, jonka paistoin ensin uunissa, annoin jäähtyä ja paloittelin sahateräisellä veitsellä (sehän sopii pehmeään leipään ja tomaattiin, muuta käyttöä sillä ei kai olekaan!) leikaten vinoja viipaleita.
Brushettaleivät
1 patonki
2 -3 isoa tomaattia
1 rkl oliiviöljyä tai punaista pestoa
Kourallinen basilikan lehtiä
2 -3 isoa tomaattia
1 rkl oliiviöljyä tai punaista pestoa
Kourallinen basilikan lehtiä
1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 valkosipulin kynsi
(Kivettömiä oliiveja
Parmesanjuustoa lastuina tai raasteena)
Parmesanjuustoa lastuina tai raasteena)
Viipaloi patonki vinoon leikaten. Kuutioi tomaatti, poista siemenet. Sekoita tomaatti ja silputtu basilika - jätä muutama lehti leipien koristeluun. Sekoita tomaatin kostukkeeksi vähän oliiviöljyä tai pestoa.
Sekoita oliiviöljy ja puserrettu valkosipuli. Italialaisethan eivät käytä leipämargariinia, vaan tarvittaessa kostuttavat leipää oliiviöljyllä. Grillaa leivät kevyesti molemmin puolin ja sivele valkosipuliöljyllä päällipuoli.
Levitä leivälle tomaatti-basilikaseosta ja halutessasi lisää oliiviviipaleita ja ripottele parmesanraastetta leivän päälle. Koristele basilikanlehdillä ja koe italialainen makunautinto!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: