Keksikakkua on pitänyt jo pitkään päästä tekemään ja nyt siihen tilaisuus vihdoin koitti! Kakku oli nopea ja helppo valmistaa - jälkikäteen kun katselen kuvaa kriittisellä silmällä, niin olen sitä meiltä, että koristeita voisi pinnalla olla vähemmän, niin että pursotukset näkyisivät enemmän - ehkäpä jo ensi kuussa teen uuden. Kiva idea - voit tehdä numeroita tai kirjaimia kakuksi.
Keksikakku
Pohjat
1 dl sokeria
200 g margariinia
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
vaniljauutetta
Piirrä kirjain tai numero paperille, leikkaa kaava. Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä - alle märkä paperi tai silikoonialusta, niin paperi ei luista. Laita kaava taikinalevylle ja piirrä kuvio kaavan avulla. Leikkaa ylimääräiset taikinat pois ja toista sama niin monta kertaa, kuin kerroksia kakkuun tulee. Paista taikinalevyt vaalean ruskeiksi 175 asteessa. Anna jäähtyä uunipellillä. Nosta sen jälkeen pohjalevy tarjoilualustalle.
Täytteeksi valkosuklaamousse
1 1/2 dl Flora vispiä tai maidotonta Sure whip kasvirasvaseosta tai kermaa
100 g valkosuklaata esim Lidlin
100 g tuorejuustoa Philadelphia
sokeria ja vanilliinisokeria tarpeen mukaan
Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa muovikulhossa. Avaa luukkua ja sekoittele suklaata 30 sekunnin välein. Vaahdota tuorejuustoa sähkövatkaimella niin, että se tasoittuu ja pehmenee. Aloita vatkaamaan kermaa, lisää tuorejuusto ja vaahdottamisen loppuvaiheessa lisää valkosuklaa kerma-tuorejuustovaahtoon samalla vatkaten. Maista ja mausta.
Pursota ympyrätyllalla palloja alemman taikinalevyn päälle. Voit lisätä päälle tuoreita mustikoita ja mansikoita. Nosta toinen kakkulevy moussen pääle ja pursota samoin moussea, laidoilta alkaen. Koristele ja pidä yksi yö jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta levyt vähän kostuvat ja maut tasoittuvat. HUOM: Lisää macaronit ja marengit ja muut värjäävät tai vettyvät koristeet vasta juuri ennen tarjoilua. Tämä kakku oli hyvä vielä pari vuorokautta jääkaapissa oltuaankin!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: