Siirry pääsisältöön

Keksikakku



Keksikakkua on pitänyt jo pitkään päästä tekemään ja nyt siihen tilaisuus vihdoin koitti! Kakku oli nopea ja helppo valmistaa - jälkikäteen kun katselen kuvaa kriittisellä silmällä, niin olen sitä meiltä, että koristeita voisi pinnalla olla vähemmän, niin että pursotukset näkyisivät enemmän - ehkäpä jo ensi kuussa teen uuden. Kiva idea - voit tehdä numeroita tai kirjaimia kakuksi.

Keksikakku


Pohjat


1 dl sokeria
200 g margariinia
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
vaniljauutetta 

Piirrä kirjain tai numero paperille, leikkaa kaava. Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä - alle märkä paperi tai silikoonialusta, niin paperi ei luista. Laita kaava taikinalevylle ja piirrä kuvio kaavan avulla. Leikkaa ylimääräiset taikinat pois ja toista sama niin monta kertaa, kuin kerroksia kakkuun tulee. Paista taikinalevyt vaalean ruskeiksi 175 asteessa. Anna jäähtyä uunipellillä. Nosta sen jälkeen pohjalevy tarjoilualustalle. 

Täytteeksi valkosuklaamousse


1 1/2 dl Flora vispiä tai maidotonta Sure whip kasvirasvaseosta tai kermaa
100 g valkosuklaata esim Lidlin
100 g tuorejuustoa Philadelphia
sokeria ja vanilliinisokeria tarpeen mukaan

Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa muovikulhossa. Avaa luukkua ja sekoittele suklaata 30 sekunnin välein. Vaahdota tuorejuustoa sähkövatkaimella niin, että se tasoittuu ja pehmenee. Aloita vatkaamaan kermaa, lisää tuorejuusto ja vaahdottamisen loppuvaiheessa lisää valkosuklaa kerma-tuorejuustovaahtoon samalla vatkaten. Maista ja mausta.


Pursota ympyrätyllalla palloja alemman taikinalevyn päälle. Voit lisätä päälle tuoreita mustikoita ja mansikoita. Nosta toinen kakkulevy moussen pääle ja pursota samoin moussea, laidoilta alkaen. Koristele ja pidä yksi yö jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta levyt vähän kostuvat ja maut tasoittuvat. HUOM: Lisää macaronit ja marengit ja muut värjäävät tai vettyvät koristeet vasta juuri ennen tarjoilua. Tämä kakku oli hyvä vielä pari vuorokautta jääkaapissa oltuaankin!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lis...

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...