Siirry pääsisältöön

Kesäjäätelö 2018


Yhtä lailla kuin britakakku kuuluu mökkijuhannukseemme, niin viime vuosina mökkikesämme ehdoton kesäherkku on ollut itse tehdyt jäätelöt. Minulla ei ole jäätelökonetta, enkä koskaan ole tehnyt jäätelöä sen ohjeen mukaan, mitä aikoinaan opiskellessa opetettiin - teen jäätelön helposti kolmea tai neljää ainetta yhteen vatkaten- tämä onnistuu mökilläkin.  Joka kesä nousee suosikiksi jokin uusi resepti ja meillä ei kyllä jäätelöt kauan pakastimessa säily, aina eivät ehdi jäätyäkään kunnolla :).

Nyt tahdon jakaa teille alkukesän jäätelöherkkumme reseptin. Vaihtelen makuja jäätelössä, esim. hillot, marjat, keksinmurut, karkkirouheet sopivat maustamaan jäätelöitä.

Daim-mansikkajäätelö


3-4 dl vispikermaa tai Flora vispiä 
1 purkki kondensoitua maitoa
200 g  Philadelphia tuorejuustoa maustamaton
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2- 1 dl itse keitettyä mansikkaraparperihilloa (ohje alla)
Dajm karkkeja rouhittuna jäätelön pinnalle

Vatkaa kermatuote, kondensoitu maito ja tuorejuusto pehmeäksi vaahdoksi, lisää makuaineet, sekoita ja maista. Purkita esim Prismassa tai Clas Ohlssonilla myytäviin jäätelöpurkkeihin - en ole löytänyt kannellisia, joten teen kannen foliosta. Käytän myös isoja muovirasioita jäätelön pakastamiseen, jolloin voin tehdä jäätelöpalloja - mökillä on aina valmiina rapeita jäätelövohveleita. Jäätelön pinnalle voit lusikoida rouhittua Daim-karkkia. Pakasta ja nauti!.

Raparperi-mansikkahillo


100 g pakastemansikoita
150 g raparperia pestynä ja paloiteltuna
80 g hillo-marmelaadisokeria

Keitä mikrossa sulatettuja mansikoita ja raparperia hetki, sitten lisää sokeri. Keitä vielä 2-5 minuuttia. Jäähdytä hillo laittamalla kattila kylmään veteen. Tämä hillo on vähän kirpsakkaa maultaan, toki siihen voi keitettäessä lisätä tavallista sokeria, mutta itse en pidä sitä tarpeellisena. Purkita hillo kuumennettuun lasiastiaan, kun hillo vähän on jäähtynyt.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...