Tämä muruinen rahkapiiras on herkullista sellaisenaan, mutta mansikkakastike mansikka-aikaan kruunaa makunautinnon! Ohje on K-ruoka sivustolta, vähän muuntelin. Tein tämän annoksen 50 cm leveään uuniin, siitä tulisi 2 piirasvuoallista.
Murun rahkapiirakka
Pohja
250 g leivontamargariinia
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
Puoleen taikinasta
2 dl kermaviiliä tai jogurttia tai piimää
2 kananmunaa
Rahkatäyte
1 sitruuna ( tai 1-2 rkl valmista täysmehua)
500 g maitorahkaa
1 prk vaniljarahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vehnäjauhoja
3 tl vanilliinisokeria
Mansikkakastike
2-3 dl mansikoita (pakaste)
2 dl vettä
1/2dlsokeria
1 rkl sitruslikööriä tai sitruunanmehua
Valmistus
Valmista ensin rahkatäyte. Raasta pestystä sitruunasta 1 tl kuorta.Purista sitruunasta mehua. Sekoita rahkojen joukkoon sitruunankuori, -mehu, munat ja sokerit.
Sulata pohjan rasva ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva.
Jaa pohjataikina kahteen osaan eri kulhoihin. Sekoita toiseen puoleen taikinasta viili ja munat. Levitä viilitaikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Ripottele pinnalle muruseostaikina. Kypsennä 180-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.
Soseuta kohmeiset mansikat, vesi ja sokeri. Mausta kastike sitrusliköörillä tai sitruunanmehulla ennen tarjoilua
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: