Siirry pääsisältöön

Suklaaviikunakakku jäädytettynä tai suklaaviikunamoussekakku gluteeniton ja laktoositon


Suklaaviikunakakku jäädytettynä

noin 18 sentin vuokaan

Pohja 

2 valkuaista
ripaus suolaa
 2 dl sokeria
25 g rouhittua pekaanipähkinää tai cashewpähkinää tai saksanpähkinää

Suklaamousse


150 g Brunbergin laktoositonta suklaata (tai 120 g valkosuklaata)
1 rkl vahvaa kahvia
1 -2 kananmunaa
1/4 tl appelsiinin kuoriraastetta
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
( 1 tl vaniljasokeria)

Koristeeksi
Paloiteltuja viikunoita ( syötävissä kokonaan, kuori ja siemenetkin)
kuivattua vadelmarouhetta tai muuta marjajauhetta

Pohja: vaahdota valkuaiset suolan kera, lisää vaahtoon sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten. Kääntele lopuksi lastalla joukkoon pähkinärouhe. Levitä taikina vuokaspraylla voidellun ja pohjastaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Paista uunissa 150 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pohja on kuiva ja päältä vähän rapea. Anna jäähtyä.

Täytemousse: Keitä kahvi. Sulata suklaa matalalla teholla mikrossa muoviastiassa, sekoita tasaiseksi, lisää kahvi ja kananmuna tai keltuainen - jolloin nostelet vaahdotetun valkuaisen suklaavaahtoon viimeksi. Voit siis käyttää munan kokonaan kerralla tai vaahdottaa valkuaisen erikseen. Sekoita appelsiinikuorta joukkoon. 
Vaahdota (laktoositon) vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja nostele se suklaamousseen. Levitä kakkupohjan päälle ja jäädytä kakku vuoassa.

Sulata kakku jääkaapissa 1-2 tuntia ja irrota se vuoasta - varo, ettei massa sula liikaa. Koristele ja tarjoa. Tämä maistuu jäätelön tavoin - jäädykehän tämä onkin.


Suklaamousse liivatteella 


Saat samasta ohjeesta moussekakun, kun pehmität kylmässä vedessä 1-2 liivatetta ja sulatat ne  kahvin (laita 2-4 rkl)  joukkoon ennen sen sekoittamista suklaaseen. Moussekakku hyydytetään jääkaapissa, senkin voi pakastaa, mutta ei tarvitse, koska liivate ja suklaa hyydyttävät moussen. 

Ja todella, voit tehdä tämän myös valkosuklaasta tai minttusuklaasta.


Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja