Suklaaviikunakakku jäädytettynä
noin 18 sentin vuokaan
Pohja
2 valkuaista
ripaus suolaa
2 dl sokeria
25 g rouhittua pekaanipähkinää tai cashewpähkinää tai saksanpähkinää
Suklaamousse
150 g Brunbergin laktoositonta suklaata (tai 120 g valkosuklaata)
1 rkl vahvaa kahvia
1 -2 kananmunaa
1/4 tl appelsiinin kuoriraastetta
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
( 1 tl vaniljasokeria)
Koristeeksi
Paloiteltuja viikunoita ( syötävissä kokonaan, kuori ja siemenetkin)
kuivattua vadelmarouhetta tai muuta marjajauhetta
Pohja: vaahdota valkuaiset suolan kera, lisää vaahtoon sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten. Kääntele lopuksi lastalla joukkoon pähkinärouhe. Levitä taikina vuokaspraylla voidellun ja pohjastaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Paista uunissa 150 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pohja on kuiva ja päältä vähän rapea. Anna jäähtyä.
Täytemousse: Keitä kahvi. Sulata suklaa matalalla teholla mikrossa muoviastiassa, sekoita tasaiseksi, lisää kahvi ja kananmuna tai keltuainen - jolloin nostelet vaahdotetun valkuaisen suklaavaahtoon viimeksi. Voit siis käyttää munan kokonaan kerralla tai vaahdottaa valkuaisen erikseen. Sekoita appelsiinikuorta joukkoon.
Vaahdota (laktoositon) vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja nostele se suklaamousseen. Levitä kakkupohjan päälle ja jäädytä kakku vuoassa.
Sulata kakku jääkaapissa 1-2 tuntia ja irrota se vuoasta - varo, ettei massa sula liikaa. Koristele ja tarjoa. Tämä maistuu jäätelön tavoin - jäädykehän tämä onkin.
Suklaamousse liivatteella
Saat samasta ohjeesta moussekakun, kun pehmität kylmässä vedessä 1-2 liivatetta ja sulatat ne kahvin (laita 2-4 rkl) joukkoon ennen sen sekoittamista suklaaseen. Moussekakku hyydytetään jääkaapissa, senkin voi pakastaa, mutta ei tarvitse, koska liivate ja suklaa hyydyttävät moussen.
Ja todella, voit tehdä tämän myös valkosuklaasta tai minttusuklaasta.
Pitää laittaa ohje testaukseen =)
VastaaPoista:)
VastaaPoista