sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Juustokakku uunissa New york cheese cake, amerikkalainen juustokakku


Tässäpä helppo amerikkalainen juustokakku. Aiemmin blogissani olen julkaissut valkosuklaajuustokakun ja perinteisen juustokakkumme ohjeen, mutta tämä on nopeampi ja yksinkertaisempi ohje. Tarjosin juustokakkua tavanomaisen mansikkasoseen sijasta mansikka-punaherukkakastikkeella ja se olikin hyvä yhdistelmä, sopisi vaikka kakkumoussenkin mauksi.

Juustokakun pohjan voi olla murotaikina tai piparimuru - olen nyt pari kertaa tehnyt piparimurulla ja se onnistuu hyvin. Tein kakun 20 cm:n irtopohjavuokaan ja nostin kakkumuruseosta laidoille noin 3 sentin verran. Pohjan voi tehdä myös vain pohjan peittäväksi, silloin riittää 150 g piparimuruja ja 60 g margariinia. 

Jos teet isompaan irtopohjavuokaan tämän, laita tuorejuustoa 600 g ja ranskankermaa 200 g, Maizenaa 3/4 dl,  muut ainemäärät ennallaan.


Amerikkalainen juustokakku New York cheesecake


Pohja

200 g Digestive-muruja
80 g margariinia sulatettuna

Sekoita muruseos monitoimikoneella. Peitä leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja ja reunat. Painele muruseos pohjalle ja nosta sitä reunoille. Joskus olen tehnyt reunamuruun piparikuvionkin eli pykäläreunan, tässä reuna oli suora. 

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin osan Rainbow vaniljatuorejuustoa, osan Philadelphiaa)
150 g ranskankermaa 
1  -1 1/2 dl sokeria
4 munaa
2 lemon curdia (tai 2 rkl sitruunan mehua ja vähän sitruunan raastettua kuorta)
1/2 dl Maizenaa tai perunajauhoja
1 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria

Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa  tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella. Kumoa täyte murupohjan päälle ja paista 175 asteessa (kiertoilmassa matalampikin lämpö) tunnin verran. Jos väriä tulee kakkuun liikaa, suojaa pinta tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla, joka ei saa koskettaa pintaa, muutoin se voi tarttua kiinni. Jätä kakku mielellään jäähtyvään uuniin noin puolen tunnin ajaksi. Jäähdytä jääkaapissa ja tarjoa vasta seuraavan päivänä, jolloin kakku on parasta. Tarjoa lisänä marjakastiketta ja koristele kakku tuoreilla tai pakastemarjoilla. 


Marjakastike juustokakulle


Tuoreita tai jäisen kohmeisia punaherukoita ja mansikoita

Sulta vähän mikrossa pakastemarjoja, lisää pinei tilkkanen kiehuvaa vettä ja 
sokeria maun mukaan. Soseuta marjat monitoimikoneella. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys: