Siirry pääsisältöön

Juustokakku uunissa New york cheese cake, amerikkalainen juustokakku


Tässäpä helppo amerikkalainen juustokakku. Aiemmin blogissani olen julkaissut valkosuklaajuustokakun ja perinteisen juustokakkumme ohjeen, mutta tämä on nopeampi ja yksinkertaisempi ohje. Tarjosin juustokakkua tavanomaisen mansikkasoseen sijasta mansikka-punaherukkakastikkeella ja se olikin hyvä yhdistelmä, sopisi vaikka kakkumoussenkin mauksi.

Juustokakun pohjan voi olla murotaikina tai piparimuru - olen nyt pari kertaa tehnyt piparimurulla ja se onnistuu hyvin. Tein kakun 20 cm:n irtopohjavuokaan ja nostin kakkumuruseosta laidoille noin 3 sentin verran. Pohjan voi tehdä myös vain pohjan peittäväksi, silloin riittää 150 g piparimuruja ja 60 g margariinia. 

Jos teet isompaan irtopohjavuokaan tämän, laita tuorejuustoa 600 g ja ranskankermaa 200 g, Maizenaa 3/4 dl,  muut ainemäärät ennallaan.


Amerikkalainen juustokakku New York cheesecake


Pohja

200 g Digestive-muruja
80 g margariinia sulatettuna

Sekoita muruseos monitoimikoneella. Peitä leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja ja reunat. Painele muruseos pohjalle ja nosta sitä reunoille. Joskus olen tehnyt reunamuruun piparikuvionkin eli pykäläreunan, tässä reuna oli suora. 

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin osan Rainbow vaniljatuorejuustoa, osan Philadelphiaa)
150 g ranskankermaa 
1  -1 1/2 dl sokeria
4 munaa
2 lemon curdia (tai 2 rkl sitruunan mehua ja vähän sitruunan raastettua kuorta)
1/2 dl Maizenaa tai perunajauhoja
1 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria

Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa  tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella. Kumoa täyte murupohjan päälle ja paista 175 asteessa (kiertoilmassa matalampikin lämpö) tunnin verran. Jos väriä tulee kakkuun liikaa, suojaa pinta tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla, joka ei saa koskettaa pintaa, muutoin se voi tarttua kiinni. Jätä kakku mielellään jäähtyvään uuniin noin puolen tunnin ajaksi. Jäähdytä jääkaapissa ja tarjoa vasta seuraavan päivänä, jolloin kakku on parasta. Tarjoa lisänä marjakastiketta ja koristele kakku tuoreilla tai pakastemarjoilla. 


Marjakastike juustokakulle


Tuoreita tai jäisen kohmeisia punaherukoita ja mansikoita

Sulta vähän mikrossa pakastemarjoja, lisää pinei tilkkanen kiehuvaa vettä ja 
sokeria maun mukaan. Soseuta marjat monitoimikoneella. 





Kommentit

Blogin suosituimmat

Kermavaahto kakun päällysteenä

Teksti päivitetty heinäkuussa 2018.

Kaikki kermat vatkataan hyvin kylmennettyinä. Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Moni luottaa vispikermoihin, jotka ovat maidon rasvaa. Vispikermoista leipurit kehuvat Lidl'n omaa, se on myös edullista käytössä. Valion vispikermaa kakuntekijät myös arvostavat. Kotimainen vispikermalla on kannattajia.

Tukusta saatava laktoositon Millac Gold myös todettu hyväksi  tuotteeksi, se tekee paksun, sakean vaahdon ja tiivistyy vähän vielä vatkaamisen jälkeenkin. Nykyisin valitsen tukusta laktoosittoman Knorr 30 kasvirasvaseoksen, sen vaahto on pehmeämpää kuin Millacin. Tukun Menu vispikerma on myös hyvää pursotettavaa - siihen voi lisätä esim ruokalusikallisen vaniljakreemijauhetta 4-10 dl:n  joukkoon vatkaukseen loppuvaiheessa > vaahto tukevoituu.

Kuohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen.

Itse käytän yleens…

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä. 

Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"  Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita, mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa. 

Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan valkuainen, jonka vaahdottaminen tuo mare…

Marenkikreemi ja vaahtokarkkikastike kukkakakussa

Kukkakakussa pohjana vaalea sokerikakkutaikina, täytteenä passionmousse ja vaniljainen vadelmamousse. Kakun päällä marenkivoikreemi tuorejuustolla ja sefiiripursotusta russian tyllilla ja ruusupursotusta voi-valkosuklaakreemillä. Olin iloinen, että tässä kakussa kaikki onnistui, vähän jäi vain  ilmakuplaa voikreemiruusuihin. Ja todella hyvin yhteen sopivat täytteet.

Vaahtokarkkikuorruteen minulle neuvoi leipuriystäväni Mervi. Laitoin kattilaan 1 1/2 dl kuohukermaa, keitin sitä miedolla lämmöllä, kunnes se hieman paksuuntui  - ehkä keittäminen ei olisi tarpeenkaan, pelkkä kuumentaminen riittäisi koska vaahtokarkit kyllä paksuntavat kerman ja minulla kastike oli suht paksua -  ja ja lisäsin 100  g  (toisella kertaa 120 g - tarkista paksuus) vaahtokarkkeja sulamaan kermaan, siirsin kattilan kylmälle levylle ja sekoitin silloin tällöin. Sekoittamista kannattaa välttää, ettei suotta synny ilmakuplia kastikkeeseen. Lisäsin pastaväriä lopuksi.
Ja tässäpä kakun vaiheet kuvasarjana. Kokoan kakut…