Olen ihastunut piparkakkurahkaan, mutta se on mielestäni voimakasmakuista, laitan sitä mielellään vähemmän kuin muita rahkoja suhteessa kermaan. Tässä hyvin joulun aikaan sopiva piparkakulta maistuvan juustokakun ohje noin 22 - 24 senttiseen vuokaan
Piparkakun makuinen juustokakku
Pohja
150 g pipareita
60 g margariinia sulatettuna
Täyte
5 isoa Meiran liivatetta tai 6-7 pientä kaupan liivatetta
Voimakkaamman maun saat kakkuun.käyttämällä kermaa 4 dl ja rahkaa 4 dl.
Voimakkaamman maun saat kakkuun.käyttämällä kermaa 4 dl ja rahkaa 4 dl.
1/2 dl vettä
2tl sitruunamehua
1 piparkakkurahka
6 dl kermaa
3/4 dl fariinisokeria
40 g piparimuruja
30 g Mariannerouhetta tai valkosuklaamuruja - tämän voi jättää poiskin
1-2 tl piparkakkumaustetta
Koristeluun: pipareita, mariannerouhetta tai murskattuja piparminttukarkkikeppejä, sokerimassalumihiutaleita, puolukan varpuja. Myös kanelitangot ja tähtianis sopivat hyvin koristeeksi.
Laita irtopohjavuoan reuna kakun tarjoilualustalle, sprayaa tai öljyä vuoan reunat. Sekoita monitoimikoneella piparimuru ja sulatettu rasva, painele vuoan pohjalle.
Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä, kuumenna kiehuvaksi 1/2 dl vettä. Liota liivatteet hyvin siihen ja sekoita seos kuumana sähkövatkaimella rahkan joukkoon, lisää sitruunan mehu. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää vatkaamisen loppuvaiheessa fariinisokeri. Sekoita lastalla joukkoon piparimurut ja rahkaseos ja piparkakkumauste - maista. Halutessasi lisää karamelli- tai suklaamurut. Maista vielä kerran ja lisää tarvittaessa sokeria tai piparkakkumaustetta tai sitruunamehua. Maistelemalla joka kerta puhtaalla lusikalla saat kakkuun juuri sinulle sopivan maun, tosin maku hieman muuttuu kakun jäähtyessä kylmässä.
Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä, kuumenna kiehuvaksi 1/2 dl vettä. Liota liivatteet hyvin siihen ja sekoita seos kuumana sähkövatkaimella rahkan joukkoon, lisää sitruunan mehu. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää vatkaamisen loppuvaiheessa fariinisokeri. Sekoita lastalla joukkoon piparimurut ja rahkaseos ja piparkakkumauste - maista. Halutessasi lisää karamelli- tai suklaamurut. Maista vielä kerran ja lisää tarvittaessa sokeria tai piparkakkumaustetta tai sitruunamehua. Maistelemalla joka kerta puhtaalla lusikalla saat kakkuun juuri sinulle sopivan maun, tosin maku hieman muuttuu kakun jäähtyessä kylmässä.
Nostele täyte pohjan päälle, tasoita ja hyydytä yli yön jääkaapissa. Nosta irtoreuna pois ja koristele kakku tarjolle.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: