Sitruuna ja vadelma olivatkin oikein hyvä yhdistelmä laktoosittomassa juustokakussa. Pursotuskerma päällä voisi olla banaanimakutomusokerilla maustettu, niin kakussa olisi banana split makuyhdistelmä - nyt en sitä laittanut, kun en tunne tilaajien makumieltymyksiä..kaikki eivät pidä banaanista. Huomioithan ohjeessa, että käytän 4 gramman isoja Meira liivatelehtiä, kaupan pienet lehdet ovat yleensä 2 gramman liivatteita. Minä korvaisin yhden ison lehden kokemukseni mukaan 1,4 pienellä.
Sitruuna-vadelmajuustokakku 22 sentin vuokaan
Pohja
150 g kaurakeksejä tai Tasangon vaaleita keksejä50 g margariinia sulatettuna
Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä ja lisää sulatettu margariini.
Suihkauta vuokasprayta irtopohjavuoan reunaan tai öljyä reuna sisäpuolelta kevyesti. Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle ja Painele keksiseos sen pohjalle, Jos tahdot, ettei pohja näy valmiin kakun reunassa, vedä keksimuru noin sentin päähän vuoan reunasta.
Voitele toinen pienempi irtopohjavuoan reuna ja aseta se äskeisen sisäpuolelle, keskelle - tai voit hyydyttää myös sisäkakun erikseen ja nostaa sen hyytyneenä tähän keksipohjan päälle - näin onnistuisi esim. silikoonirengasvuoassa hyydyttäminen. Hyydytä vadelmajuustokakku pikaisesti pakasteessa tai jääkaapissa ja kun se on hyytynyt, kumoa kakku keksipohjan päälle.
Kaada kakun päälle sitruunajuustokakkuseos, tasoita lusikalla, ettei reunoihin jää ilmakuplia. Päällikerroksen voit tasoittaa, jos kuumennat ihan hetken noin desin verran sitruunajuustokakkuseosta mikrossa ja levität nestemäisenä seoksen kakun pinnalle. Hyydytä kakkua yön yli kylmässä ja koristele.
Vadelmamoussejuustokakku sisäkakkuna 14 cm leveään vuokaan
1 dl kermaa
3 isoa Meiran liivatetta (tai kaupan pieniä 4)
2 rkl vettä
1 dl kreikkalaista jogurttia
1,2 dl vadelmasosetta
100 g Rainbow vaniljatuorejuustoa
1/2 dl sokeria
tippa vaniljapastaa
1/2 tl vadelmasiirappia
Sitruunajuustokakku päällikakkuna
2 valkuaista
1 dl kuumaa sokeria (kuumenna hetki uunissa 180 asteessa, niin, että lämpiää)
3 dl kermaa
150 g kreikkalaista sitruunajogurttia
175 g Philadelphia tuorejuustoa
1 1/2 rl sitruunan mehua
4 isoa Meiran liivatetta (tai kaupan pieniä 6)
1 1/2 dl sokeria
2 -3 rkl lemoncurdia
1 1/2 rkl Dansukker vaniljasokeria
keltaista elintarvikeväriä pari tippaa
Moussetäytteiden valmistaminen:
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa sähkövatkaimella tuorejuusto, jogurtti ja makuaineet. Kiehauta neste ja lisää pehmeä, vähän puristettu liivate ja luiuota se hyvin kiehuvaan nesteeseen. Lisää liivate tuorejuustoseokseen sähkövatkaimella vatkaten. Anna jäähtyä hetki ja vatkaa vielä sähkövatkaimella, niin saat kuohkeamman täytteen - liivate kun vaahtoutuu jäähtyessään. Lisää kerma varovasti lastalla nostellen. Sitruunamoussea tehdessäsi lisää viimeksi vaahdotettu valkuainen.
Valkuaisvaahto; Kuumenna sokeria leivinpaperin päällä uunissa 180 asteessa muutama minuutti, kunnes se tuntuu käteen lämpimältä. Aloita sokeria uuniin laittaessa valkuaisten vaahdottaminen mielellään puhtaassa teräskulhossa ensin hitaalla nopeudella ja kun vaahdosta tulee kuplivaa, lisää nopeutta ja lopussa samalla vatkaten lisää sokeria vähän kerrallaan. Vaahdota kunnes marenki on kovaa vaahtoa. Jos se joutuu odottamaan, vaahdota uudelleen.
Päälle
50 g tuorejuustoa1 1/2 dl kermaa (vispi Knorr tai Flora kuohu)
1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
1/2 dl sokeria, josta osa voi olla banaanimakusokeria tai mausta lemon curdilla tai vaniljasokerilla
elintarvikeväriä
Strösseleitä
Vaahdota ainekset keskenään, lisää makuaineet vasta lopuksi. Hyydytä kakkua yön yli kylmässä ja koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: