Siirry pääsisältöön

Kirsikkajuustokakku

 Olen tänä keväänä ostanut useamman kirsikkapuun, koska ne kukkivat niin kauniisti keväällä ja rakastan kirsikoita. Tämän kakun innostuksena olivat kuitenkin kaupasta löytyneet kirsikat. Kun vielä kotona sattui olemaan kirsikkahilloa, siitähän syntyi kirsikkajuustokakku. Aikuisten makuun tähän olisi hyvin sopinut loraus kirsikkalikööriä - kirsikkahillo ja kirsikat kokonaisina tai paloina juustomassan joukossa antoivat miedomman maun kakkuun. Lisään ohjeen myöhemmin.

Teen mielelläni juustokakkuun sokerikakkupohjan, tässä pohja on kuitenkin digestivekekseistä tehty. Kokosin kakun pyöreään, kooltaan säädettävään  reunukseen, joka tässä oli halkaisijaltaan noin 22 cm. Spray'asin reunan kakkuspraylla - olisi voinut sivellä öljylläkin》》 kylläpä irtosi juustokakku helposti ja sileänä vuoasta!

Kuvaan pääsi myös Kotkan kansainvälisiltä kesämarkkinoilta ostamani laventeli. Tuoreet kirsikat ja laventelin kukat tuovat mieleen Kroatian upeat maisemat ja ihanat kesät!





Kirsikkajuustokakku

Pohja:

100 g digestivekeksejä tai kaurakeksejä
50 g margariinia

Voitele vuoan reunat, laita pohjalle leivinpaperia tai kokoa kakku suoraan tarjoiluastiaan, mikäli sinulla on irtoreuna käytettävissäsi. Hienonna keksit ja margariini monitoimikoneessa leikkuuterää käyttäen. Painele seos jauhoja apuna käyttäen vuoan tai reunuksen pohjalle.

Täyte:

1 prk Floravispiä tai laktoositonta kermaa
1 dl ranskancremeä
1/2  dl sokeria
200 g Philadelphia tuorejuustoa tai muuta vastaavaa
2 tl vanilliinisokeria
1 dl kirsikkahilloa (esim. Lidl)
10 kirsikkaa
2 tl sitruunanmehua
4-5 kpl liivatelehtiä

Koristeluun esimerkiksi kirsikoita, kermavaahtoa ja värirakeita, kuvassa myös pitsimuotilla tehdyt suklaakoristeet

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Pese ja viipaloi kirsikat - jos tahdot laittaa ne kokonaisina kakkuun, poista vain kivet. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit, sitruunanmehu ja  ranskancreme. Laita liivatteet vettä valuvina kattilaan (tarvittaessa lisää vettä pieni tilkka) ja kuumenna, kunnes ne liukenevat - anna hetken jäähtyä ja sekoita liivate hyvin huoneenlämpöiseen tuorejuustoon. Tuorejuuston pitää olla hyvin sekoitettu, ettei se jää kokkareina kerman joukkoon. Lisää tuorejuusto-liivateseos kermaseokseen hyvin puulastalla sekoittaen. Ota talteen pieni määrä seosta kakun pintaa varten ja lisää loppuun kermaseokseen kirsikkahilloa ja kirsikoita - maista!

Kumoa kermakirsikkaseos kakun pohjan päälle, tasoita ja lisää viimeksi tasainen, yksivärinen juustoseos kakun pintaan. Anna hyytyä kylmässä. Ennen tarjoilua koristele tuoreilla kirsikoilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja

Kirsikkahillo

Hilloa voit tehdä kirsikoista, mustaherukasta, karviaisista ( Köyhän miehen lakkahillo  on hyvää esim paahtoleivän päällä) ym. Kirsikkahillo ja puhdas karviaishillo sopivat pannukakkujen, lettujen ja vohveleiden seuraksi sekä esim. Briejuuston tarjoilun kumppaniksi. Happamet, kirpeät hillot sopivat yhteen kinuskikastikkeen tai vaniljakastikkeen kera tarjoilussa. Kirpakoitakin hilloja voidaan hyvin käyttää leivonnassa, niin piiraisiin kuin moussen raaka-aineena tai pikkuleipien täytteenä. Sokerin määrä kannattaa maistaa hillon keittämisen loppuvaiheessa, tavallista sokeria tai sitruunanmehua tai sitruunahappoa voi lisätä hilloon oman maun mukaan (happamia aineita esim teelusikka kerrallaan) ennen purkittamista. Monissa ohjeissa lisätään esim. kirsikkahilloon kanelia tai vaniljasokeria tai alkoholi - minusta marjan maut ovat parhaimmillaan sellaisenaan sokerin kera, ilman lisämakuja.  Kivien poisto kirsikoista Jos kirsikoita on paljon, voi niiden puhdistaminen olla näännyttävä työ. Kirsi