Siirry pääsisältöön

Juustosarvet





Näiden juustosarvien ohje löytyy jokaisesta kotitalouden oppikirjasta ja esimerkiksi  Marttojen sivulta - HYVÄ OHJE siis. Näihin voi käyttää päiväykseltään vanhentuneet kermaviilit, maustamattomat jogurtit ja piimän. Rasvaksi käy sulatettu margariini, öljy tai nestemäinen margariini. 

Ylimääräiset juustot voi raastaa pakastimeen tai juustoraasteen loppupussit voi pakastaa ja käyttää näihin sarviin.  Ja koristeiksi tietysti siemensekoitusta! Tämä on varma suolainen herkku ja nopea valmistaa.

Juustosarvet



4 dl vehnäjauhoja 
2 dl juustoraastetta
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl juoksevaa margariinia tai 50 g margariinia tai voita tai rypsiöljyä
2 dl kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa tai piimää

Täyte:
 (täytettä ei tarvitse tehdä lainkaan tai sitä riittää teelusikallinen yhden sarven sisään)

1/2 muna
1 dl juustoraastetta


Voiteluun: kananmunaa tai keltuaista
Pinnalle: juustoraastetta tai seesaminsiemeniä


Sekoita vehnäjauhot, juustoraaste, suola ja leivinjauhe kulhossa. . Lisää joukkoon rasva ja kermaviili. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele ohuiksi pyöreiksi levyiksi.  Jaa levyt 6-8 yhtä suureen osaan kolmioiksi. 

Yleensä en täytettä laita. Jos tahdot täytteen, sekoita täyteaineet. Jaa täyte kolmioiden leveään päähän.

Rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele sarvet munalla ja ripota päälle juustoraastetta tai siemeniä.
9. Paista sarvia 200°C:ssa  vaalean ruskeiksi, noin 15-20 minuuttia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...