Siirry pääsisältöön

Eestiläinen keksikakku


Tätä kakkua varten piti ostaa Eestistä kaksi muovikassillista keksejä - osa varastoon. Pääsin tänään tyttäreni, Stinan kanssa valmistelemaan viidennen lapsenlapseni - pienen pojan kastejuhlaa ja kakku on tyttärenileipoma - sain luvan lisätä ohjeen blogiin. Kakun päälle koristeeksi tulee huomenna sokerimassasta tehtyjä koristeita - suklaarouhekin kävisi hyvin tai tuoreet marjat.

Tytär on muuntanut ohjetta: alkuperäisessä ohjeessa on Saarenmaan jogurttikreemiä mangon tai vaniljan makuisena, tytär käytti vaniljarahkaa. Tuoremansikkasurvos tai -lohkot on korvattu pakastemansikkaseoksella, josta on keitetty hilloa hillosokerin avulla (sokeripakkauksessa ohje) tai mansikkasurvosta voi hyydyttää liivatteella (1 liivate desilitraan marjaseosta) . Marjaseosta tarvitaan noin 2 dl kahden keksin levyiseen, pitkän malliseen kakkuun. Mielestäni jokin kirpeämpikin hillo esim. Karviaisista tai kaupan valmis karpalohillo sopisi kakun väliin.

Eestiläinen keksikakku


2pkt (eli 330 g) vaniljan makuisia Kalev keksejä 
2 pkt ( eli 330 g) suklaan makuisia Kalev keksejä
1 1/2 prk vaniljarahkaa
3 dl mansikkasosetta ( voi olla hillosokerin kanssa keitettyä tai liivatteella hyydytettyä)

Glasyyri eli suklaakastike
1 1/2 rkl smetanaa tai ranskankermaa
1rkl sokeria
1rkl kaakaojauhetta
25 g margariinia tai  voita

Sulata rasva, lisää muut aineet. Kaada muovipussiin. 

Lado keksit lautaselle, vuoroin vaalea ja suklaakeksikerros. Kostuta jokainen keksikerros maidolla.Levitä väliin täytteet, vuoroin mansikkahillo ja vaniljarahka. Päällimmäinen keksikerros peitetään vaniljarahkalla. Pursota suklaakastiketta päälle viivoina tai ristikkona. Kastike voi valua reunoillekin. Anna jähmettyä jääkaapissa. Koristele

Kalev keksejä saat ostettua eestiläisiä ruokatarvikkeita myyvistä kaupoista - Kotkastakin näitä löytyy kaksi. Koska olemme asuneet joskus 2 vuotta Eestissä, rakastamme tuttuja makuja. Huomenna pääsemme maistelemaan tätä ihanuutta! 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...