Siirry pääsisältöön

Joulun glögikakku

Mausteinen glögijuustokakku


Katso Kuvia kakusta   Googlen haulla  
Mausteinen glögijuustokakku on joulun kahvipöydän upea tarjottava ja se maistuu ihanasti joululta.

Ainekset                         16 viipaletta
Pohja                             
150 g                               piparkakkuja
75 g                                 margariinia

Täyte                             
6                                      liivatelehteä
4 dl                                  Flora vispiä
100 g                               maustamatonta tuorejuustoa
1 dl                                  rahkaa
2 dl                                  tomusokeria
1/2 tl                               kanelia
1/2 tl                               kardemummaa
1 - 2tl                              appelsiinin raastettua kuorta (pese ensin hyvin!)
1 dl                                  appelsiininmehua

Pinnalle                         
4                                      liivatelehteä
1/2 dl                               glögijuomaa
3 dl                                  glögijuomaa

Koristeeksi                    
                                        kanelitankoja
Vaihe 1
Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Murskaa piparkakut monitoimikoneen leikkuuterällä, lisää margariini ja sekoita vielä tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Vaihe 2
Pane liivatteet kylmään veteen ja anna liota pehmeiksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja mausteet. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä juusto-rahkaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Vaihe 3

Liota liivatteita pehmeiksi kylmässä vedessä. Kuumenna vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon samalla sekoittaen. Anna hieman jäähtyä. Kaada mehuhyytelöä puoliksi hyytyneen kakun päälle varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä pakastimessa. Koristele glögi-juustokakku kanelitangoilla tai valkosuklaakoristein tai sokerimassalumihiutalein. Jos laitat sokerimassakoristeita liivatehyytelön päälle, ne sulavat nopeasti - suklaaraidat tai suklaarouhe tai piparirouhe koristeiden alla estävät sulamista. Suklaakoristeet kestävät hyvin liivatehyytelön päällä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lis...