Siirry pääsisältöön

Joulun glögikakku

Mausteinen glögijuustokakku


Katso Kuvia kakusta   Googlen haulla  
Mausteinen glögijuustokakku on joulun kahvipöydän upea tarjottava ja se maistuu ihanasti joululta.

Ainekset                         16 viipaletta
Pohja                             
150 g                               piparkakkuja
75 g                                 margariinia

Täyte                             
6                                      liivatelehteä
4 dl                                  Flora vispiä
100 g                               maustamatonta tuorejuustoa
1 dl                                  rahkaa
2 dl                                  tomusokeria
1/2 tl                               kanelia
1/2 tl                               kardemummaa
1 - 2tl                              appelsiinin raastettua kuorta (pese ensin hyvin!)
1 dl                                  appelsiininmehua

Pinnalle                         
4                                      liivatelehteä
1/2 dl                               glögijuomaa
3 dl                                  glögijuomaa

Koristeeksi                    
                                        kanelitankoja
Vaihe 1
Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Murskaa piparkakut monitoimikoneen leikkuuterällä, lisää margariini ja sekoita vielä tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Vaihe 2
Pane liivatteet kylmään veteen ja anna liota pehmeiksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja mausteet. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä juusto-rahkaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Vaihe 3

Liota liivatteita pehmeiksi kylmässä vedessä. Kuumenna vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon samalla sekoittaen. Anna hieman jäähtyä. Kaada mehuhyytelöä puoliksi hyytyneen kakun päälle varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä pakastimessa. Koristele glögi-juustokakku kanelitangoilla tai valkosuklaakoristein tai sokerimassalumihiutalein. Jos laitat sokerimassakoristeita liivatehyytelön päälle, ne sulavat nopeasti - suklaaraidat tai suklaarouhe tai piparirouhe koristeiden alla estävät sulamista. Suklaakoristeet kestävät hyvin liivatehyytelön päällä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...