Siirry pääsisältöön

Kääretortut suklaatuorejuusto kuorrutteella


Kääretortut suklaatuorejuusto kuorrutteella


4 munaa
1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajuhoja tai maissijauhoa tai ohrakasta


1 tl leivinjauhetta



Täyte:
Makeaa puolukkahilloa  (ohje täällä) tai muuta kirpakkaa hilloa
Kinuskikermaa tai kinuskipiparikakun täytettä

Suklaatuorejuustokuorrute 

200 g Philadelphia tuorejuustoa ( käytin vain 3 % rasvaa sisältävää) tai Lidlin Appetit -juustoa (nämä ovat vähemmän makeita kuin muut tuorejuustot)
80 g suklaata sulatettuna
1 dl tomusokeria (tai vähän enemmän etenkin pursotettavaan kuorrutteeseen)
1/2 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla ja pöydälle kääretortun rullaamista varten puhdas pyyhe, sen päälle leivinpaperi ja sen päälle joko leseitä, korppujauhoja tai sokeria.

Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sihdin läpi munasokerivaahtoon puulastalla varovasti nostellen. Älä hakkaa työvälineitä kulhon reunaan, äläkä sekoita voimakkaasti tai jätä taikinaa odottamaan uunin lämpiämistä - nämä saavat aikaan taikinan laskehtimisen ja lopputuloksesta tulee sitkeä ja ohut pohjalevy.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista kullanruskeaksi, noin 6-8 minuuttia.
Käännä pohjalevy ylösalaisin pöydällä odottavan leivinpaperin ja pyyhkeen päälle. Hyvä neuvo tähän on, että nosta pelti patalappujen kanssa siten, että sormet ovat päällä ja peukut alla, ja käännä siitä ympäri! Irrota leivinpaperi torttulevyn päältä - tarvittaessa sivele sitä kylmään veteen kostutetulla paperilla, jotta se irtoaa helpommin.

Rullaa tyhjä torttulevy pyyhkeineen ja papereineen ja anna levähtää hetken rullalla. Sitten voit avata käärön, täyttää sen ja rullata uudelleen leivinpaperin avulla - näin saat kauniin tortturullan. Tämän neuvon sain ystävältäni Irmalta ja se toimii!

Levitä torttulevylle ensin hilloa, sitten kermavaahtoa, johon voit lisätä fariinisokeria ja valniljasokeria vatkatessasi maun mukaan. Kermavaahdon joukkoon voi lisätä myös valmista kinuskia - tölkistä tai purkista vähän makua antamaan.

Anna tortun jäähtyä paperiin käärittynä. Koristele halutessasi, minä laitoin Suklaatuorejuustokurrutteen tortun pintaan ja tein pursotuskokeilua ruusutyllan kanssa aaltomaisesti kuvioiden. Huomasin, että tämä massa ei sellaisenaan sovi pursottamiseen, se on liian pehmeää - siis suklaata tai tomusokeria lisää ja massa kylmään ennen pursotusta!

Suklaatuorejuustokuorrutteen kokeiluun minua innosti ystäväni Helenan postaukset. Tällaista kuorrutetta en ole ennen kokeillutkaan - se oli helppo valmistaa, kun pehmitettyy ntuorejuustoon vaan lisättiin tomusokeri ja vaniljasokeri ja sula suklaa. Suklaatuorejuustokuorrute sopii sekä täytteeksi että kakun päälle. Kiiltoa siihen saisi varmasti lisäämällä pienen tilkan kahvia tai öljyä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...