Siirry pääsisältöön

Hyvää uutta vuotta 2016!


Kiitos kaikille blogiani lukeneille - lukijoiden määrän kasvu innostaa minua etsimään ja kokeilemaan reseptejä - vain hyvät ja toimivat reseptit kirjoitan muistiin. Itselleni tämä blogi toimii reseptivarastona ja oppimisen välineenä - yhteistyössä muiden kanssa opin kaiken aikaa uutta. Kirjoittaessani joudun myös etsimään tietoa, tarkistamaan ja täydentämään asioita ja opin samalla uutta.

Olen sekä leivonnassa että ruoanvalmistuksessa innokas kokeilija ja on ihanaa, että myös mieheni ja perheen nuoret aikuiset ovat kiinnostuneita resepteistä ja uusista makuelämyksistä. Vuosien varrella minulle on kerääntynyt hyväksi havaittuja reseptejä, joita myös mielelläni jaan.

Tässä uudenvuodenaaton pikkusyötävää kahdelle leffaillaksi. Tein katkarapuleipiä, siemenleipäkuppeja kylmäsavulohitäytteellä, ruisnappeja porotäytteellä ja ihania uunipunajuuria vuohenjuustotäytteellä ja itse  keitetyllä makusiirapilla sekä vielä dumlesuklaa- kuppikakkuja appelsiinikuorrutuksella. Maistui hyvältä ja monet näistä voi valmistaa etukäteen. Ehkä idea pikkusyötävistä tuli Eestin juhlatavoista tai sitten Lontoon bussikiertoajelusta - bussin yläosa oli täynnä makeilla ja suolaisilla pikkupaloilla katettuja pöytiä.




Ensi vuonna aion hyödyntää kokemuksiani blogikirjoittamisesta työssäni - aloitamme leivontabloggarikurssin nuorille. Uutta on myöskin  Unelmakakkujen leivontalähettiläs-yhteistyö - blogini kautta voi jatkossa tilata italialaisia hyvälaatuisia leivontatarvikkeita alennuksen kera.

 Unelmakakut. fi - klikkaa kuvaa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja

Kirsikkahillo

Hilloa voit tehdä kirsikoista, mustaherukasta, karviaisista ( Köyhän miehen lakkahillo  on hyvää esim paahtoleivän päällä) ym. Kirsikkahillo ja puhdas karviaishillo sopivat pannukakkujen, lettujen ja vohveleiden seuraksi sekä esim. Briejuuston tarjoilun kumppaniksi. Happamet, kirpeät hillot sopivat yhteen kinuskikastikkeen tai vaniljakastikkeen kera tarjoilussa. Kirpakoitakin hilloja voidaan hyvin käyttää leivonnassa, niin piiraisiin kuin moussen raaka-aineena tai pikkuleipien täytteenä. Sokerin määrä kannattaa maistaa hillon keittämisen loppuvaiheessa, tavallista sokeria tai sitruunanmehua tai sitruunahappoa voi lisätä hilloon oman maun mukaan (happamia aineita esim teelusikka kerrallaan) ennen purkittamista. Monissa ohjeissa lisätään esim. kirsikkahilloon kanelia tai vaniljasokeria tai alkoholi - minusta marjan maut ovat parhaimmillaan sellaisenaan sokerin kera, ilman lisämakuja.  Kivien poisto kirsikoista Jos kirsikoita on paljon, voi niiden puhdistaminen olla näännyttävä työ. Kirsi