Siirry pääsisältöön

Dumlemuffinit


Dumlemuffinit


Koristeeksi valmistin sokerimassasta tähdet. Kuivuneisiin tähtiin kirjoitin elintarviketussilla. Tähdet ovat kukkalangan varassa. Tämä suklaamuffinien ohje olikin erityisen hyvä – minun makuuni. Annoksesta tulee 12 isoa muffinia.

Suklaamuffinitaikina

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
1 dl maitoa tai turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
75 g voita tai margariinia
50 g tummaa suklaata
12 dumlea tai 12 palaa pätkistä
muffinipelti / 12 isoa muffinivuoka

Laita muffinipellin kuppeihin paperiset muffinivuoat. Sulata margariini, jäähdytä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita niin hyvin, ettei seoksessa ole kokkareita. Rouhi suklaa. Vaahdota  toisessa kulhossa munat ja sokeri. Lisää varoavasti puulastalla nostellen vuorotellen munavaahtoon jauhoseosta, margariinia ja maitoa. Lisää lopuksi suklaarouhe, sekoita mahdollisimman vähän. Kaada taikinaa vähän muffinivuoan pohjalle, aseta suklaapalat päälle, mutta älä paina pohjalle. Laita loput taikinasta päälle niin, että muffinivuoka jää sentin verran tyhjäksi kohoamisvaraa varten. Paista 175 asteessa, kunnes puutikkuun ei enää tartu taikinaa painaessasi sen muffiniin. Jäähdytä.  

Appelsiinikuorrutus

1 dl Flora vispiä
1 appelsiinirahka
pastaväriä
½ prk noin 90 g Philadelphia tuorejuustoa
2 tl vanilliinisokeria
muutama pisara sitruunanmehua

Vaahdota kerma, lisää siihen rahka ja elintarvikeväriä. Pehmitä hyvin tuorejuusto ja lisää se kermarahkaseokseen. Mausta ja maista. Pursota täyte jäähtyneiden muffinien päälle. 


Ehkä tuo suklaa olisi parempi laittaa vasta muffinin päälle, koska se näin laitettuna löytyi valmiin muffinin pohjalta. Vielä voisin kokeilla yhtä tapaa -sain näet  leipuriystävältä Annelta seuraavan neuvon muffinien suklaasydämiin: 75 g suklaata, 0,8 dl kermaa, sulata ja sekoita, jaa jääpalamuotteihin ja jäädytä, sitten muffinssin keskelle taikinaan, sulaa sinne sisään uunissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja

Kirsikkahillo

Hilloa voit tehdä kirsikoista, mustaherukasta, karviaisista ( Köyhän miehen lakkahillo  on hyvää esim paahtoleivän päällä) ym. Kirsikkahillo ja puhdas karviaishillo sopivat pannukakkujen, lettujen ja vohveleiden seuraksi sekä esim. Briejuuston tarjoilun kumppaniksi. Happamet, kirpeät hillot sopivat yhteen kinuskikastikkeen tai vaniljakastikkeen kera tarjoilussa. Kirpakoitakin hilloja voidaan hyvin käyttää leivonnassa, niin piiraisiin kuin moussen raaka-aineena tai pikkuleipien täytteenä. Sokerin määrä kannattaa maistaa hillon keittämisen loppuvaiheessa, tavallista sokeria tai sitruunanmehua tai sitruunahappoa voi lisätä hilloon oman maun mukaan (happamia aineita esim teelusikka kerrallaan) ennen purkittamista. Monissa ohjeissa lisätään esim. kirsikkahilloon kanelia tai vaniljasokeria tai alkoholi - minusta marjan maut ovat parhaimmillaan sellaisenaan sokerin kera, ilman lisämakuja.  Kivien poisto kirsikoista Jos kirsikoita on paljon, voi niiden puhdistaminen olla näännyttävä työ. Kirsi