Mustaherukkajuustokakku browniepohjalla 15 sentin irtopohjavuokaan.
Jos haluat tehdä 20-24 sentin vuokaan, kannattaa mustaherukkahilloketta ja täytettä tehdä kaksinkertainen määrä, pohjataikina kyllä riittää yksinkertaisena, tulee vain ohuempi pohja. Ensin suojaa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuo'an reunat alaosasta rasvalla ja lämmitä uuni 175 asteeseen.
Pohja:
50 g margariinia sulatettuna
50 g tummaa suklaata
1 muna
0,75 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
Lisää sulatettuun kuumaan margariiniin suklaa ja anna sen sulaa sekoitellen samalla. Vaahdota muna ja sokeri ja lisää rasvasuklaaseos kuumana siihen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja nostele joukkoon. Leivinjauhetta ei usein brownies pohjissa ole, eikä se ole pakollinen, silloin pohjasta tulee tiiviimpi ja tahmeampi. Paista 175 asteessa, kunnes tikkuun ei enää keskeltä kokeillen tartu taikinaa. Paistamisaika oli melko pitkä, noin puoli tuntia ja browniepohja saa jäädä vähän kosteaksi keskeltä. Jäähdytä kypsä pohja.
Mustaherukkahilloke:
200 g mustaherukoita
1 dl hillosokeria
Keitä marjoja ja sokeria noin 10 minuuttia sekoitellen kaiken aikaa. Jos hillosta tulee liian paksua, siihen voi lisätä tilkan vettä joukkoon ja kiehauttaa vielä. Jäähdytä.
Voitele kakkuvuoan reunat öljyllä tai vuokaspraylla ja ripottele sihdin läpi tomusokeria vuoan reunoille. Lisää marjahilloke pohjan päälle.
Täyte:
2 liivatelehteä
2 dl kermaa
2 rkl sitruunanmehua
200 g eli yksi rasia mustaherukkatuorejuustoa
1/2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
mustaherukkalikööriä maun mukaan tai vähän murskattuja ranskanpastilleja tai rouhittua minttusuklaata
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Pehmitä tuorejuusto sähkövatkaimella tai sekoittamalla, lisää siihen sokerit. Kuumenna mehu ja lisää siihen liivatteet, joista vesi on puristettu pois. Liuota liivatteet kuumaan mehuun ja kaada seos tuorejuuston joukkoon. Sekoita hyvin. Nostele kermavaahto joukkoon varovasti sekoitellen ja mausta halutessasi mustaherukkaliköörillä. Laita juustoseos hillokkeen päälle, painele lusikalla, ettei reunoihin jää ilmakuplia. Tasoita pinta ja anna kakun hyytyä nopeasti pakasteessa esim. tunnin verran tai yön yli jääkaapissa. Tarkista maku ja koristele kakku. Minä käytin koristeluun marenkeja - jos haluat niiden kestävän sulamatta pidempään hyytelökakun päällä, kannattaa pohjiin laittaa sulatettua suklaata tai alle suklaarouhetta. Koristeena on myös eestiläisiä suklaakirsikkakuulia ja mustaherukoita sekä marmelaadikoristeita.
Juuri tuossa päiväkahvilla maistelimme tätä ja pidin kovasti kakun mausta.
Nää browniespohjaiset juustokakut on ihan huippuidea! ♥ Tämäkin näyttää ja kuulostaa ihan älyttömän herkulliselta :)
VastaaPoistaKiitos, tuo on totta. Ja koska pohja on hyvää, se saa olla paksumpikin kuin tavallinen :)
VastaaPoista