Piirastaikina on tällä kertaa rouheva, sämpyläjauhoja sisältävä. Taikinassa maistuu vähän chili. Täytteeseen laitoin juustokermaa juuston lisäksi. Maustoin kalapiiraan täytteen tillillä ja pippurilla, mutta nämä voisi korvata rouhitulla kuivatulla chilillä (käytä vain pieni hippu, se on voimakasta!!! Käsittele chiliä veitsellä ja pidä kiinni chilin varresta, niin ei polte siirry sormiisi ja sitä kautta ihollesi) ja mustapippurilla. Olin laittamassa chiliä täytteeseen, kun muistin, että piirasta syövät pienet lapsetkin - vaihdoin sitten suunnitelmaa.
Savukalapiiras
(2 pitkän mallista vuokaa tai yksi pyöreä vuoka. Tee uunipellille 2 x annos)
Pohja
150 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 172 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl vettä
Kuivattua chiliä tai chilijauhetta ripaus
Sekoita rasva ja kuivat aineet keskenään esim. monitoimikoneen terällä. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota vuoka ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhojen avulla. Levitä täytteet päälle. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Täytteeksi
2 1/2 dl juustokermaa tai muuta maustettua kermaa maun mukaan
1 dl maitoa
3 munaa
1 rkl vehnäjauhoja
200 g savukalaa esim. lohta
TAI kinkkusuikaleita
noin 1/2 dl tuoretta tilliä tai 1 tl kuivattua
TAI kuivattua chiliä oikein vähän
TAI kinkkupiiraaseen persiljaa tai chiliä
pari sipulin vartta tai pala purjoa tai kevätsipulia
kirsikkatomaatteja
2 dl Emmentaljuustoraastetta tai vastaavaa
Perkaa ja paloittele savukala. Pese ja pilko tilli ja sipulin varret. Sekoita käsivatkaimella munat ja kerma ja maito sekä vehnäjauhoa. Levitä juustoraaste taikinan päälle vuokaan, sitten munamaitoseos, tilli, sipuli, kalan palat ja halkaistut tomaatit sekä tilli ja sipuli. Paista 150 - 175 asteessa puolisen tuntia tai enemmän, jos lämpötila on matalampi. Piirasta voi ensin paistaa kuumemmassa ja jos haluaa pinnan pysyvän vaaleana, voi lämmön laskea 150 asteeseen paistamisen loppuajaksi esim. 15 minuuttia uuniin laittamisen jälkeen. Pinnan voi suojata myös foliolla tai leivinpaperilla sen jälkeen, kun pinta on hyytynyt. Piiras on valmis, kun reunat ovat saaneet kullanruskeaa väriä ja piiraan keskusta on hyytynyt. Tämän piiraan voi myös pakastaa, mutta parhaimmillaan se on tuoreena salaatin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: