
Madeleinet puolukkatäytteellä olivat nopeat valmistaa ja maku oli ihanan sitruunainen ja puolukanpirteä! Nyt onkin juuri oikea aika täällä Kotkassa kerätä puolukoita, jos tahtoo osan marjoista kerätä raakana hyydyttämään hilloa luontaisesti. Raaoissa marjoissa kun on pektiiniä, joka hyydyttää hillon niin, ettei sokeria paljon tarvitse käyttääkään.
Ohje "maddeihin" löytyi Dansukkerin resepteistä. Nämähän voi valmistaa ilman täytettä ja puuteroida tomusokerilla, mutta täytteen kera ne ovat vielä herkullisempia ja täytteeksi käy toki hyvin esim. kirsikkahillo tai vadelmahillokin.
Madeleinet 12 kpl
2 kananmunaa
¾ dl ruokokidesokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
50 g voita tai margariinia sulatettuna
1 tl sitruunan kuoriraastetta
1 rkl sitruunasta puristettua mehua
Väliin puolukkahilloa (ks, hyvä ohje täältä)
Pinnalle tomusokeria
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää puolet seoksesta munavaahtoon. Lisää rasva, sitruunan kuoriraaste ja -mehu ja loput jauhot.
Annostele taikina margariinilla voideltuun madeleine-vuokaan. Jätä vuokiin kohoamisvaraa, sillä jos kakku pullistuu päältä paljon, ei näitä saa liitettyä kahta yhteen. Paista uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia. Irrota vähän jäähtyneet leivokset vuoasta, levitä hilloa leivonnaisen päälle ja toinen hillon päälle. Tomusokeroi sihdin läpi.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: