Tämä perunapitsa on nykyään aivan ehdoton pitsasuosikkimme, vähän siihen vaihdellaan muita aineksia. Ohje löytyy täältä. Tänään pitsapohjan päälle tuli ranskankermaa ohuesti, kotona kasvatettua timjamia, ogeanoa ja lisäksi basilikaa ja mustapippuria, uunissa pehmeäksi paahdettuja perunaviipaleita, kirsikkaluumutomaatteja, meetwurstia, oliiveja, vähän Emmentalraastetta ja uunista otettuna pintaan vielä rucolaa ja Parmesanlastuja. Että osaa olla hyvää!
Paistamme pitsan pitsakiven päällä - niitäkin hankittiin jo kolmas, kun osa on mökillä, osa kotona. Kaulin taikinan ohueksi leivinpaperin päällä - alla märkä paperi pitää leivinpaperin paikoillaan ja ladon täytteet pitsan päälle. Vedämme pitsan uunipellille ja siitä leivinpaperin kanssa pitsakivelle, joka on lämmitetty kylmästä uunista lähtien noin 220 asteeseen. Kun pitsan pohja pitsatoiminnolla - eli kiertoilma ja alalämpö - kypsyy, otamme lastan avulla leivinpaperin pois kiven ja pitsan välistä. Tämä toimintatapa on syntynyt kokeiluiden kautta.
Vielä muistutan, että pitsakivi ei kesät lämpötilan vaihteluista kuumasta kylmään eikä epätasaisella alustalla kuumentamista - esim. mökkigrillissä on iso ritilä ja valurautalevy - pitsakivi oli puolittain toisen ja puolittain toisen päällä ja halkesi lämmön epätasaisuudesta johtuen.
Huomaatteko kuvasta kumman puolen minä syön ja kumman mies!!! :)


Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: