Siirry pääsisältöön

Ruokavalokuvauksen kurssilla Kotkan Wellamossa


Olin eilen huippuhyvässä opetuksessa ruokakuvauksen kurssilla Kotkan Wellamossa. Kauniit värit, asetelmat, valon vaihtelut, ihanat leivonnaiset toivat paljon iloa ja onnea päivääni. Värit ovat minulle aina olleet tärkeitä, mutta nyt sain tietää, miten värit toimivat ruokien taustana ja tehosteena ja mikä merkitys on valolla kuvissa ja miten sitä voidaan säädellä.
Kuvasin vain kännykälläni, se näkyy kuvieni laadussa - useimmilla oli kurssilla mukana järjestelmäkamera. Toisaalta kurssin opettaja totesi, että uusilla kännykkäkameroillakin yltää hyvään kuvan laatuun ja kuvankäsittelyohjelmilla voi kuvaa vielä parantaa. Kurssilla oli sekä valokuvauksen ammattilaisia että harrastajia sekä ruoka- että puutarha-alan bloggareita.
Kurssin opettajina toimivat Kätlin Linski ja Sofia Tietäväinen. Kätlin on ammatiltaan kondiittori, hän työskentelee Helsingissä. Hän opasti makeiden leivonnaisten ja jälkiruokien koristelussa. Sofian on venäläistaustainen ruokakuvaaja, joka työskentelee Portugalissa, Suomessa ja Venäjällä. Hän voitti juuri 5 Foodelia Awards 2016 -valokuvakilpailun. Lisää Sonjan upeita kuvia löydät https://www.instagram.com/sonjatyt/  Toivon, että Sofia voisi pitää useampia kursseja ja useampi bloggaaj voisi päästä osalliseksi näin hvyästä opetuksesta.

Kuvat tässä ovat minun ottamiani Honor 8 kännykällä, asetelmat taitavan opettajan työtä.

I had a wonderful day in Wellamo in Kotka, where the famous photographer Sofia Tietäväinen taught us how to take beautiful photos of cakes and desserts. I learnt so much - although I had only my mobile phone for photographing - others had cameras. Settings in these photos has done Sofia and the cake is by Kätlin. Thank you so much Sofia and Kätlin!


















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja

Kirsikkahillo

Hilloa voit tehdä kirsikoista, mustaherukasta, karviaisista ( Köyhän miehen lakkahillo  on hyvää esim paahtoleivän päällä) ym. Kirsikkahillo ja puhdas karviaishillo sopivat pannukakkujen, lettujen ja vohveleiden seuraksi sekä esim. Briejuuston tarjoilun kumppaniksi. Happamet, kirpeät hillot sopivat yhteen kinuskikastikkeen tai vaniljakastikkeen kera tarjoilussa. Kirpakoitakin hilloja voidaan hyvin käyttää leivonnassa, niin piiraisiin kuin moussen raaka-aineena tai pikkuleipien täytteenä. Sokerin määrä kannattaa maistaa hillon keittämisen loppuvaiheessa, tavallista sokeria tai sitruunanmehua tai sitruunahappoa voi lisätä hilloon oman maun mukaan (happamia aineita esim teelusikka kerrallaan) ennen purkittamista. Monissa ohjeissa lisätään esim. kirsikkahilloon kanelia tai vaniljasokeria tai alkoholi - minusta marjan maut ovat parhaimmillaan sellaisenaan sokerin kera, ilman lisämakuja.  Kivien poisto kirsikoista Jos kirsikoita on paljon, voi niiden puhdistaminen olla näännyttävä työ. Kirsi