Tein pataleipää Kotivinkin ohjeella, lisäsin ohjeeseen pellavansiemeniä, kvinoan siemeniä ja auringonkukan siemeniä. Taikina oli huoneen lämmössä kulhossa 8 tuntia, sitten pyöräytin sen uunipellille leivinpaperin päälle ja ja kohotin leipää 15 minuuttia uunissa uunipellillä 40 asteessa ja 15 min liinan alla huoneen lämmössä. Paistoin 30 min kannen alla padassa, 15 min ilman kantta - 210 astetta kiertoilmauunissa.
Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta, 10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20 henkilölle löytyy täältä Pohja 175 g margariinia (150g) 1 3/4 dl sokeria (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria (1 tl) Marenki 5 valkuai...
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: