Tein pataleipää Kotivinkin ohjeella, lisäsin ohjeeseen pellavansiemeniä, kvinoan siemeniä ja auringonkukan siemeniä. Taikina oli huoneen lämmössä kulhossa 8 tuntia, sitten pyöräytin sen uunipellille leivinpaperin päälle ja ja kohotin leipää 15 minuuttia uunissa uunipellillä 40 asteessa ja 15 min liinan alla huoneen lämmössä. Paistoin 30 min kannen alla padassa, 15 min ilman kantta - 210 astetta kiertoilmauunissa.
Teksti on päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025. Alkuperäinen teksti on vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla. Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen. 1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl. Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: