Kakussa on kaakao-voi-sokerikakkupohja. Kostutuksen tein laimennetulla vadelmamehulla ja täytteenä on Helenan hella blogista löytämääni ihanaa punaherukkamoussea, jossa sattumina paljon kokonaisia vadelmia - oli tosi hyvä täyte, jonka makua ranskankerma pehmensi hienosti.
Kakun päällä on marenkikreemi, aitoja kukkia ja tomusokerilla päällystettyjä puolukoita.
Kakkupohja on voi-sokerikaakaopohja, noin 18 senttiä halkaisijaltaan. Ohje täällä, huomaathan ,että ohje on kahteen kakkupohjaan.
Kakun täytteenä on tuo ihana punaherukkamousse vadelmilla - se oli kirpakka ja makea samalla kertaa.
PUNAHERUKKAHILLO
4 dl punaherukoita
2 dl hillo-marmeladisokeri tai hillosokeria
TÄYTE:
2 dl Flora vispiä1 tl vaniljasokeria
3 kpl liivatetta (minä käytin tukun suuria Meira- liivatteita, Helena on käyttänyt tässä kaupan pieniä liivatteita)
1/2 pkt sitruunatuorejuustoa
50 g creme fraichea
1 dl tomusokeria
2 dl jäähtynyttä herukkahilloa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
1/4 dl sitruunamehua
loput punaherukkahillostakokonaisia kotimaisia vadelmia
Keitä ensin herukkahillo herukoista ja hillo-marmeladisokerista. Ohje on paketin kyljessä. Anna hillon jäähtyä.
Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Älä vaahdota ihan kovaksi vaahdoksi vaan jätä pehmeäksi. Laita jääkaappiin odottamaan. Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
Sekoita kulhossa tuorejuusto, creme fraiche, herukkahillo ja tomusokeri. Kiehauta sitruunanmehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne sitruunamehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Lisää kerma ja vaniljakreemijauhe joukkoon vähän kerralla. Sekoita tasaiseksi. Anna täytteen seistä jääkaapissa hetken, jolloin se jähmettyy hieman ennen täyttämistä.
Kokoa kakku vuokaan, jonka olet vuorannut kelmulla tai kakkupaperin päälle reunavuokaan, jonka olet saprayannut tai öljynnyt ja tomuttanut tomusokerilla. Kostuta kakkupohja vanilliinisokerilla maustetulal maidolla tai laimennetulla vadelmamehulla. Voit laittaa ensin pohjan päälle punaherukkahilloa, jos sitä jäi ylimääräistä. Kaada sitten vähän täytettä päälle. Tiputtele kokonaisia tai puolikkaita vadelmia joukkoon. Kaada sitten vielä täytettä päälle. Vadelmat voi sekoittaa suoraan moussemassaankin. Täytä sitten toinen kerros samalla tapaa. Täyte on pehmeä, mutta anna sen hyytyä rauhassa jääkaapissa seuraavaan päivään - siitä tulee juuri sopivan pehmeää.
Kakun päälle tuli sveitsiläinen marenkikreemi, ohjeen löydät täältä. Tällä kertaa maustoin marenkikreemiä karamellin makuisella siirapilla - vadelmacurd tai valmis kinuskikastike tai jokin esanssi tai mansikktomusokeri kävisi myös - osa noista kyllä värjää kreemin. Koristeeksi ostin kukkakaupasta aitoja kukkia, jotka laitoin kukkaputkiin, sinne vettä ja talouspaperia kukin varsiin vettä imemään - niin vesi ei kakkua leikatessa levähdä esiin. Laitahan putket varovasti kakkuun, ne helposti halkaisevat kakun reunoja.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: