Siirry pääsisältöön

Naistenpäiväkakku marenkikreemillä ja punaherukkamoussella


Kakussa on kaakao-voi-sokerikakkupohja. Kostutuksen tein laimennetulla vadelmamehulla ja täytteenä on Helenan hella blogista löytämääni ihanaa punaherukkamoussea, jossa sattumina paljon kokonaisia vadelmia - oli tosi hyvä täyte, jonka makua ranskankerma pehmensi hienosti.
Kakun päällä on marenkikreemi, aitoja kukkia ja tomusokerilla päällystettyjä puolukoita.


Kakkupohja on voi-sokerikaakaopohja, noin 18 senttiä halkaisijaltaan. Ohje täällä, huomaathan ,että ohje on kahteen kakkupohjaan.

Kakun täytteenä on tuo ihana punaherukkamousse vadelmilla - se oli kirpakka ja makea samalla kertaa. 




PUNAHERUKKAHILLO


4 dl punaherukoita

2 dl hillo-marmeladisokeri tai hillosokeria


TÄYTE:

2 dl Flora vispiä
1 tl vaniljasokeria
3 kpl liivatetta (minä käytin tukun suuria Meira- liivatteita, Helena on käyttänyt tässä kaupan pieniä liivatteita)
1/2 pkt sitruunatuorejuustoa 
50 g creme fraichea 
1 dl tomusokeria 
2 dl jäähtynyttä herukkahilloa 
2 rkl vaniljakreemijauhetta
1/4 dl sitruunamehua

loput punaherukkahillostakokonaisia kotimaisia vadelmia 

Keitä ensin herukkahillo herukoista ja hillo-marmeladisokerista. Ohje on paketin kyljessä. Anna hillon jäähtyä.
Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Älä vaahdota ihan kovaksi vaahdoksi vaan jätä pehmeäksi. Laita jääkaappiin odottamaan. Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.


Sekoita kulhossa tuorejuusto, creme fraiche, herukkahillo ja tomusokeri. Kiehauta sitruunanmehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne sitruunamehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Lisää kerma ja vaniljakreemijauhe joukkoon vähän kerralla. Sekoita tasaiseksi. Anna täytteen seistä jääkaapissa hetken, jolloin se jähmettyy hieman ennen täyttämistä.


Kokoa kakku vuokaan, jonka olet vuorannut kelmulla tai kakkupaperin päälle reunavuokaan, jonka olet saprayannut tai öljynnyt ja tomuttanut tomusokerilla. Kostuta kakkupohja vanilliinisokerilla maustetulal maidolla tai laimennetulla vadelmamehulla. Voit laittaa ensin pohjan päälle punaherukkahilloa, jos sitä jäi ylimääräistä. Kaada sitten vähän täytettä päälle. Tiputtele kokonaisia tai puolikkaita vadelmia joukkoon. Kaada sitten vielä täytettä päälle. Vadelmat
 voi sekoittaa suoraan moussemassaankin.  Täytä sitten toinen kerros samalla tapaa. Täyte on pehmeä, mutta anna sen hyytyä rauhassa jääkaapissa seuraavaan päivään - siitä tulee juuri sopivan pehmeää.

Kakun päälle tuli sveitsiläinen marenkikreemi, ohjeen löydät täältä. Tällä kertaa maustoin marenkikreemiä karamellin makuisella siirapilla - vadelmacurd tai valmis kinuskikastike tai jokin esanssi tai mansikktomusokeri kävisi myös - osa noista kyllä värjää kreemin. Koristeeksi ostin kukkakaupasta aitoja kukkia, jotka laitoin kukkaputkiin, sinne vettä ja talouspaperia kukin varsiin vettä imemään - niin vesi ei kakkua leikatessa levähdä esiin. Laitahan putket varovasti kakkuun, ne helposti halkaisevat kakun reunoja.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lis...