Tässäpä pikanopea hyvän makuinen rouheinen rieska. Minulla ei ole ollut käytössäni hyväksi koettua rieskan ohjetta, vaikka opiskeluaikana Itä-Suomessa rieskoja leivottiinkin. Kotiseudullani ja Tampereen seudulla rieska tarkoittaakin hiivaleipää päinvastoin kuin Itä-Suomessa, missä se on kohottamaton pikataikinaleipä. Tällaista ohjetta kehuttiin netissä, joten pitihän se kokeilla ja hyvää tulikin. Lisäilin ohjeeseen vähän muuntelumahdollisuuksia.
Pikainen kaurarieska
5-6 dl kaurahiutaleita tai 4 viljan hiutaleita
3 rkl seesaminsiemeniä tai chian siemeniä tai kauranleseitä
1 tl suolaa
4 dl kiehuvaa vettä tai 2 prk kermaviiliä (päiväys voi olla vanhakin, kunhan muuten näyttää kunnossa olevalta :)
0,5 dl öljyä
2 rkl hunajaa tai siirappia
Sekoita kuivat aineet kuumaan veteen, anna turvota muutama minuutti, kunnes neste imeytyy hiutaleisiin ja lisää sitten muut aineet. Kaada ja tasoittele taikina leivinpaperin päälle uunipellille koko pellin levydeltä ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja leipä rapeaa. Nauti heti tai kahden päivän aikana. Tykkäsin kovasti rouheisesta kauran mausta - tämä leipä jää ohueksi ja pehmeäksi.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: