Tässä yksi meillä kovasti tykätty pikaleipäohje. Ohje on alunperin Sunnuntain, mutta olen sitä vuosien varrella muunnellut. Gluteenittoman leivän saat, kun käytät luontaisesti gluteenittomia kaurahiutaleita.
Rouheiset kaurarieskat
uunipannullinen tai 18 kpl pieniä pyöreitä rieskoja
1 porkkana hienoksi raastettuna
9 dl isoja kaurahiutaleita (voi olla gluteeniton kaurahiutale)
6 dl maustamatonta jogurttia tai piimää tai vaikkapa päivämäärältään vanhentunutta kermaviiliä
1 dl nestemäistä margariinia tai ruokaöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
Pinnalle:
1 -2 dl isoja kaurahiutaleita (voi olla gluteeniton kaurahiutale)
auringonkukansiemeniä
salaatinsiemensekoitusta
1-2 dl juustoraastetta
Lämmitä uuni 250 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Laita taikina leivinpaperin päälle pellille ja toinen leivinpaperi päälle. Siloittele taikina paperin läpi tasaiseksi leiväksi (voit myös taputella jauhojen avulla taikinan tai kaulia leivinpaperin päältä tai tehdä pyöreitä ohuita rieskoja jauhojen kanssa taputellen. Vedä leivinpaperi pois pinnalta ja ripottele pintaan siemenet ja kaurahiutaleet, viimeksi juustoraaste. Paista 10-15 minuttia, kunnes pinta kauniin ruskea.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: