Siirry pääsisältöön

Hyviä kahviloita Helsinki



Ensimmäinen kuva on Helsingin Stockmannin leipäosastolta. Käydessäni Helsingissä ihailen usein irtomyynnissä olevia leipiä ja usein ostan niitä kotiin tuliaisiksi. Niin lähti nytkin leipää ja juustoja mukaani.




Edellisellä käynnillämme Helsingissä bongasimme työkaverini kanssa Muumikahvilan ja sovimme sinne menosta seuraavan matkamme yhteydessä. Toinen muumikahvila on lähellä Siltavuorenpengertä ja toinen Stockmanin yläkerrassa.

Tavoitteena on ollut luoda lapsiperheille paikka, johon on helppo pysähtyä kahville ja välipalalle ja jossa viihtyvät niin aikuiset kuin lapsetkin. Siltavuorenpenkereen lähellä olevassa kahvilassa oli lapsille leikkipaikka keinuineen ja kahvila oli sisustettu tyylikkäästi retrohuonekaluilla.

Ainakaan perjantai-iltana ei tarjolla ollut erityisesti lapsille koristeltuja leivonnaisia. Leipurina päässäni alkoi heti pyöriä mahdollisuudet, joita tämä brändi tarjoaisi leivonnaisten kehittelyyn niin, että lasten silmät loistaisivat tarjontaa katsoessa. 

Hienoa oli, että täältä sai pääruokasalaatteja.




Shoppailukierroksen jälkeen kävimme vielä saamamme suosituksen mukaan etsimässä ruokapaikkaa Kampin ostoskeskuksen yläkerrasta.  6. kerroksessa on 6 K Foodmarket, kuusi suosittua ravintolaa. Ne olivatkin suosittuja!, sillä perjantai-iltana oli vaikea löytää vapaita paikkoja. Päädyimme pieneen ravintolaan, josta saimme tämän herkullisen vuohenjuusto-kanasalaatin. Tarjolla oli myös kakkuleipurin silmiä hiveleviä kakkuja - omaperäisillä koristeluilla, ei mitään "tava-kamaa". Löysimme pöydän ikkunan läheltä Helsingin kattojen päältä, näkymä oli Rautatieaseman suuntaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...