Tänään teimme kukkakaali-porkkanakeiton kera savuporopiiraita, jotaka sopisivat myös kevään juhlatarjoiluihin. Menin helpoimman kautta, kun sulatin pakasteesta ruisperunataikinan, jonka kaulin ja jaoin neliöksi, jotka painelin muffinivuoan voideltuihin koloihin. Tietysti jäi sitten täytettä, joten teinpä vielä taikinaa nopeasti monitoimikoneessa lisää ja samalla tulikin poropiiraskin tehtyä pakastimeen. Kirjoitan alle ohjeeseen sellaiset määrät joilla saat joko pienen suolaisen piiraan tai 12 muffinin kokoista pikkupiirasta.
Poropiiras Taikina 1
Ruis-perunapiirastaikina (pakaste)
Taikina 2
100 g margariinia
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl ruisjauhoja
2-3 rkl kylmää vettä
Sekoita margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi jaLISÄÄ VESI.
Kauli taikina levyksi ja jaa se neliöihin tai ota ympyrän mallisia paloja. Painele palat jauhon avulla voidellun muffinivuoan koloihin tai voideltuun ja ruisjauhoillla jauhotettuun vuokaan pohjalle ja reunoille. Minä tykkäsin jättää nuo kulmat huolimattomasti pystyyn, mutta siistimmät pikkupiiraat saat, kun leikkaat muoviveitsellä nuo reunat muffinivuoan tasolle.
Täyte
1 sipuli
75 g poromurua
1/2 dl silputtua persiljaa (tuore tai pakaste)
noin 2 dl juustoraastetta
2 munaa
2 dl ruokakermaa tai Flora ruokaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus paprikajauhetta tai pieni ripaus cayennea
Kuori ja paloittele sipuli. Kuullota se öljyssä pehmeäksi. Vedä pannu kylmälle levylle ja kääntele joukkoon poro ja silputtua persiljaa. Huom. Teflonpannu naarmuuntuu metallityövälineillä - kuvan lusikka oli vain annostelua varten.
Ripottele taikinan päälle juustoraastetta , miel. sinistä Emmentalia. Sekoita munakermaseos, mausta se ja kaada piirasvuokaan tai muffinivuokiin juuston päälle. Lisää poro-sipuliseos. Paista kauniin ruskeaksi 175-200 asteessa uunin alaosassa. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja nostele sitten pikkupiiraat veitsen avulla pois vuoasta.



Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: