Siirry pääsisältöön

Aurinkoista Päivin päivää

Mukavaa Päivin päivää!


Kuva Perinnepata instagramista kuvaajan luvalla yhteistyössä Paivileipoo blogin kanssa



 Minulla onkin paljon Päivi-nimisiä tuttuja - sattumoisin olemme monet melko saman ikäisiä, olemme osa Suomen historiaa :). Turussa ovat Päivit tänään viettämässä yhteistä Päivin-päivää, johon kuuluu lenkkeilyä Aurajoen tuntumassa, Päivi - leivos ja ihanat Päivihuivit ja mitähän vielä muuta! Turun tapahtuman nettisivu löytyy täältä .


Turun Päivin päivä 2017 tapahtumaan suunnittelin tapahtuman valmistelijoiden pyynnöstä Päivi leivoksen, josta oli toivomuksen mukaan kaksi versiota: keltainen aurinkoinen passion leivos ja Suomi 100 teemaan liittyvä mustikkaleivos. Leivokset Turun Päivin päivään toteutti ja ohjettakin kehitteli eteenpäin Päivi Lehtonen, kiitos paljon yhteistyöstä Päivi! Päivi Lehtosen töitä löytyy instagramista Perinnepata - nimellä.. katsokaahan upeita kuvia. 


Jämsässä on Päivit kutsuttu tänään perinteiseen tyyliin torilla olevaan Akuliina kahvioon klo 21 alkaen. Molemmat Päivin päivät ovat vuosittaisia tapahtumia. 

Ja vielä kuvia Turusta 




Täällä vielä blogiteksti Turusta,  kertomus mitä syntyi monen Päivin yhteistyöllä Suomi 100 tapahtumaan. Tärkeintä silti varmaan erilaisten ihmisten kohtaaminen ja yhteistyö. Hieno juttu: 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lis...