Gluteenittomat pikkukakut, kirsikkamousse ja mirror glaze
Nämä pikkukakut tein käyttääkseni pakasteessa olevan mirror glazen. Muotiksi käy mikä tahansa silikoonimuotti, minulla on tällainen puoliympyrän mallinen muottilevy. Mousse voi olla mikä vaan esim. kakun valmistamisessa yli jäävä, minä tein kirsikkamoussen tällä ohjeella.Mirror glaze (ohje täällä) säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja sen voi myös pakastaa. Kannattaa jättää säilytettävä mirror glaze värjäämättä, niin värin voi säätää sitten käytön mukaan. Pakastetun mirror glazen saa sulatettua joko yön yli jääkaapissa tai miedolla teholla mikrossa.
Silikoonivuoan voi kastella ennen täyttöä, huonompilaatuiset vuoat voi öljytä - se helpottaa leivoksen irrottamista. Kaada kirsikkamousse vuokiin ja paina päälle keksi - minä käytin gluteenitonta Semper kolakeksiä, sitä voi vähän kostuttaa ensin esim. kahvilla, niin se on pehmeämpi pohjassa. Murokeksi olisi myös hyvä pohja.
Hyydytä pikkukakut jääkaapissa tai nopeasti pakasteessa. Irrota kakut esim käyttämällä vuoka nopeasti kuumassa vedessä ja kumoamalla se leikkuulaudalle sen jälkeen. Tarvittaessa pidä kakkuja pakastimessa 15-30 minuuttia ennen kuorruttamista niin, että pinta on pakastekylmä.
Jaoin mirror glazen kolmeen osaan, yhdestä tuli valkoinen, yhdestä pinkki ja yhdestä violetti. Kaadoin värilliset valkoisen päälle ja valutin sopivasti jäähtyneen ja sopivan jäykän kuorrutteen pakastekylmän, vähän jo sulaneen leivoksen päälle. Sitä ennen asetin leivoksen vähän pienemmän juomalasin päälle. Juomalasi ja leivos on hyvä laittaa reunalliseen vatiin, joka kerää valutuksesta yli jäävän mirror glazen. Kuorrutuksen lämpötila on silloin noin 32 astetta, mutta valuvuutta voi testata valuttamalla kuorrutetta pikkulusikalla. Kuorrutteen pitää olla valuvaa, itsestään tasoittuvaa ja peittävää. Heti valutuksen jälkeen leivokset olisi hyvä saada kylmään, niin että pinta jähmettyy. Sitten siistitään alareuna terävällä veitsellä ja koristellaan pinta tarvittaessa.
Huomasin sen, että värien sekoittamisen jälkeen pinta pysyy kauniina kahden leivoksen valuttamisen ajan - sen jälkeen värit alkavat sotkeutua liikaa. Lisäsin tuossa vaiheessa värejä sekoitettuun massaan, mutta olisi parempi, jos olisi aina uusi valkoinen pohja värien sekoitusta varten - ja voihan osa tulla yksivärisiäkin eli kun värit sekoittuvat, niin sekoitetaan tasaiseksi seos.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: