Siirry pääsisältöön

Salted caramel cheese cake






Tässäpä tämän vuoden bloggareiden suosikkiohje, joka maistuikin taivaallisen hyvältä - mieskin kehui monta kertaa. Alkuperäisohje on muutaman vuoden takaa blogista wickedsweetkitchen.

Tämä ohje on monessa blogissa kirjoitettu turhan monella työvaiheella. Minä yksinkertaistin asiaa ja silti lopputulos on samanlainen paistettu juustokakku.


Salted caramel cheesecake pie

 vuoka 20- 24 cm

Pohja:

150g kaurakeksejä
70g margariinia

Täyte

2pkt =350 g maustamatonta tuorejuustoa Philadelphia
1/2 -1 dl kermaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 1/2 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoa
ripaus suolaa
1 rkl sitruunan mehua

Kinuski:

1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
nokare margariinia
1 tl vanilliinisokeria

Koristeeksi

sormisuolaa 
marjoja 

Lämmitä uuni 160 C. Voitele vuoka. Murskaa keksit ja sulatettu margariini monitoimikoneen leikkuuterällä. Painele vuoan pohjalle ja halutessasi myös reunoille.

Vatkaa kaikki aineet yhdessä sekaisin, kunnes seos on tasainen ja paksu - vain suola ja sitruunamehu lisätään lopuksi.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-40 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä. Voit kokeilla leivinpaperia piiraan päällä, jotta pintaan ei tulisi väriä - nämä tahtovat kyllä ottaa kiinni ja toisaalta pintahan peitetään kinuskilla.. Anna valmiin piiraan jäähtyä kunnolla

Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen  10 -20  minuuttia. Tee tippatesti: kokeile laittaa pisara kinuskia kylmään veteen, jos se jähmettyy, on kinuski valmis. Lisää lopuksi vanilliinisokeri, koska sen maku heikkenee keitettäessä. Lisää nokare margariinia, se tuo kiillon kinuskiin.

Anna kinuskin hetki jähemttyä kattilassa, kaada se sitten kakun päälle. Laita kakku kylmään ja vasta, kun kinuski on jähemttynyt, lisää koristeeksi  marjoja - mustaherukka ja puolukka sopivat erinomaisesti kinuskin makuun. 


Sitten alkaa vaikein vaihe - kakkua ei saa syödä heti! Laita kakku jääkaappiin yön yli. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua. 


Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...