Pohja
150 g kaurakeksejä
60 g margariinia sulatettuna
Sekoita pohjan aineet tasaiseksi massaksi monitoimikoneella. Srayaa tai öljyä irtoreuna ja tomusokeroi se. Laita reuna tarjoiluastialle ja levitä pohjamuru lastalla reunan sisään. Painele tiiviiksi.
Täyte
4 dl vispifloraa
350 g Philadelphia tuorejuustoa
3 isoa liivatelehteä tai 4-5 kaupan pientä liivatetta
4rkl sitruunanmehua
150 g valkosuklaata
1/2 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
Vaahdota kerma. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna 4 rkl sitruunanmehua kiehuvaksi, lisää pehmenneet ja puristetut liivatteet, sekoita, kunnes liivatteet liukenevat.
Vaahdota tuorejuusto ja sokerit. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla, tarvittaessa 10 sek kerrallaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaa liivatteen joukkoon ja tämä seos tuorejuustoon, vatkaa samalla sähkövatkaimella.
Nostele lopuksi kerma ja vanilliinisokeri tähän seokseen kaapimella sekoitellen. Painele lusikalla irtoreunan sisään, painele etenkin reunoista, että saat tasaisesti massan levittymään. Hyydytä hetki pakastimessa tai jääkaapissa. Lisää pinnalle hyytelö, jonka ohje alla ja jätä yöksi hyytymään jääkaappiin.
Pinnalle
2-3 dl mustikoita
2 dl punaista mehua
1 dl hyytelösokeria
Kaada jäiset tai tuoreet marjat kakun päälle. Kiehauta mehu, lisää hyytelösokeri, kiehauta uudelleen ja jäähdytä, kunnes alkaa vähän paksuuntua. Levitä lusikalla marjojen päälle. Hyydytä. Irrota reuna ja koristele esim. Valkosuklaalla tai kermapursotuksella.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: