Siirry pääsisältöön

Red velvet kakku violetilla ganachella




Tämä ohje löytyy blogistani parin viikon takaa vähän erilailla koristeltuna, mutta liitän sen tähänkin.



Red Velvet-kakku 

noin 20-22 cm:n kakku
(minä tein kaksinkertaisesta ohjeesta 2 kpl 18 cm:n kakkuja ja yhden 15 cm kakun)

6 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3½ dl sokeria
3½ dl rypsiöljyä 
2 kananmunaa
2 ½ dl piimää tai maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
1½ tl ruokasoodaa
2 tl viinietikkaa
+ punaista väriainetta 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, sprayaa reunat rasvalla tai laita reunoillekin leivinpaperi. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita sokeri ja öljyt yleiskoneella pienellä teholla tai sähkövatkaimella - varo roiskumista - lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Vatkaa kunnes seos on tasainen. Lisää joukkoon punainen väriaine, värjää voimakkaan punaiseksi. 

Lisää munavaahtoseoksen joukkoon kuivia aineita sekä jogurttia vuorotellen puulastalla sekoitellen. Älä sekoita liikaa, taikina sitkistyy helposti. Tarvittaessa lisää väriä.

Sekoita viinietikka ja ruokasooda teräsdesissä tai juomalasissa.  Kaada kuohuva seos heti taikinan joukkoon ja sekoita.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla, kunnes keskeltä puutikulla kokeillen ei taikinaa tartu kakkuun. Kakku kohoaa keskeltä paistamisen loppuvaiheessa enemmän. Olen huomannut, että näissä amerikkalaisohjeissa moninkertainen folio kakkuvuoan ympärillä saattaa auttaa, että kakkupohja paistuu tasaisemmaksi - tätä varten myydään lämpövöitäkin, mutta itse leikkaan kakun pohjasta ylimääräisen epätasaisuuden pois. 

Jäähdytä pohja ja kokoa kakku ylösalaisin leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Leikkaa kakkusahalla viipaleiksi ja kokoa viipaleet pinoon, paistopohja päällimmäisenä pinossa, jolloin kakun kokoaminen on helppoa. Kakkupohja on melko murea leikattava. Kakun kostutukseen sopii vanilliinisokerilla maustettu maito. Levitä kostutusliemi pullasudilla. 

Täyte ja kakun päällinen 

Täyte 
400 g Philadelphia tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
2-4 tl vaniljakreemijauhetta

Tee ensin ohjeen mukainen seos ja levitä osa siitä esim.  2/3 osaa kakun väleihin. 

Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä. Lisää tomusokeri ja vatkaamisen loppuvaiheessa myös vanilliinisokeri ja vaniljkreemijauhe. Vaniljakreemijauheessa on voimakas vaniljan maku, niin vanilliinisokeria kannattaa lisätä maun mukaan, vähän kerrallaan. 

Levitä täyte kakun väliin.  Anna kakun viilentyä vuoassa pakastimessa 30 min-40 min, kumoa se tarjoilualustalle ja levitä loput täytteestä kakun päälle. Koristele - syötävät kukatkin olisivat kauniita kakun päällä, minä pursotin erilaisista voikreemeistä kukkia kukkanaulaan leivinpareipalasen päälle, pakastin ne ja osan kukista laitoin tämän kakun päälle. Pursotusohjeita alla olevassa korealaisessa DivDavDuv videossa. 

Kukkapursotusta voikreemillä (DivDavDuv)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...