Kinuski
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria ( tai puolet tästä sokeria)
Vanilliinisokeria
Laita kerma ja sokeri kattilaan ja keittele miedolla teholla, sekoitellen, kunnes kylmään veteen tai lautaselle pudotettu tippa jähmettyy pisaraksi. Jäähdytä hetki ja lisää vanilliinisokeri. Jätä odottamaan.
HUOM. Korjaus -koska kinuski sulaa kakun päällä 2-3 tunnissa, riittää puoletkin tästä määrästä kakun täytteeseen. Toisaalta, kinuskia voi tehdä vaikka kaksinkertaisen määrän ja tarjota kakun lisänä. Kinuskin määrän kakun täytteeseen voi tarkistaa maistelemalla - näin saat juuri sinun makuusi sopivan makeusen.
Pohja
200 g Digestivekeksejä tai kaurakeksejä
75g sulatettua margariinia
Sekoita ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Öljyä irtoreuna sisäpuolelta ja sihtaa reunoille tomusokeria, aseta se tarjoilualustalle. Taputtele lusikalla muruseos kiinteästi pohjalle – jätä reunoille noin 3 mm tyhjää, niin reuna täyttyy täytemassalla.
Täyte
2,5 dl Flora Vanilla vatkattavaa kastiketta
3 liivatetta tukun iso Meira tai kaupan pieniä liivatteita 5 kpl
1 rkl sitruunan mehua
350 g Philadelphia tuorejuustoa
Noin puolet itse keitetystä kinuskista
1 dl tomusokeria
Vaahdota hyvin vaniljakastike. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta sitruunanmehu ja sulata liivatteet siihen.
Vaahdota tuorejuusto, lisää kinuskikastiketta ja liivate, sekoita sähkövatkaimella. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria, vanilliinisokeria tai sitruunanmehua. Kaada vanilliinikastike joukkoon, sekoita kevyesti ja kaada kakkuvuokaan. Hyydytä kylmässä, esim. pakastimessa 20 minuuttia.
Päälle
Noin ½ l kuorittuja omenalohkoja
½ dl sokeria
½ dl vettä
1 tl perunajauhoja
Pese, kuori ja lohko omenat. Laita ne sokerin kanssa kattilaan, voit käyttää pienen tilkan vettä pohjalla. Kuumenna, kunnes pehmiävät.
Sokeri olisi voinut olla hillosokeria tai hyytelösokeria, mutta koska minulla ei niitä ollut, sekoitin vähän perunajauhoa veteen ja kaadoin tämän seoksen pehmenneiden omenoiden päälle – kiehauta, mutta varo sekoittamista, ettei tule liisteriä.
Sokeriliemessä pehmenneet omenat kelpaavat sellaisenaankin kakun päälle, ilman hyydyttävää ainetta. Jäähdytä omenat, lisää kakun päälle ja siirrä kakku jääkaappiin.
Ennen tarjoilua voit valuttaa lopun kinuskikastikkeen esim. pussin kulmaan tehdystä reiästä kakun päälle - se kyllä vettyy siinä sokerin päällä melko pian. Koristelin omenalohkoilla, jotka kääntelin sokerissa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: