Siirry pääsisältöön

Jouluinen Tallinna





Terveiset jouluisesta Tallinnasta - venäläisväestö viettää joulua vasta vuodenvaihteessa,joten lahjojen  myynti jatkuu yhä, toisaalta alennusmyynnit ovat kovassa vauhdissa.
Matkustimme upeasti sisustetulla Tallink Megastarilla eka kertaa. Ja leipureille - moni on kysellyt: bussi 15 lähtee Virun alakerrasta Tallinkhotellia vastapäätä laiturilta 2 Sikupillin Prismaan, jonka vieressä on valtava Gemoss -leipureiden ja ravintoloiden tukku, josta yksityinenkin voi ostaa. Päivän liikennelipun saa viereiseltä R-kioskilta 3 eurolla tai voi ostaa latauskortin, johon päivälipun tai rahaa voi ladata R:llä.
Ülemisten suuri ostoskeskus on Gemossista vasemmalla
Paluumatka hoituu helposti bussilla 2, joka kulkee Ülemistehotellin edestä suoraan ensin D sitten A satamaterminaaliin.
Ai niin ...ja käsityöläisten taivas..Karnaluks on bussimatkan varrella, samoin pieni ja  ihanan monipuolinen  leipuritarvikeliike Seikluskohvik. Osoitteet löytyvät netistä ja google neuvoo kävelyreitin.
Viimeiseksi poikkesimme vielä uudistetussa Nord ostoskeskuksessa lähellä D-satamaa ja joimme ihanat Tiramisukahvit juustukohvikussa (kuva) Toisille asiakkaille meni upeita juustotarjottimia pöytään. Paikka oli pieni, mutta  tunnelmallinen. Tarjolla oli lounasruokaa, menulistalta sai tilata pieniä annoksia ja kahvin kera sai kylmäkaapista tiramisua, juustokakkua tai suklaajuustokakkua. Yllätyksenä kahviin kuului pieni kierrejoulutorttu.

Kommentit

  1. Loistavia vinkkejä! :) Minua harmitti, kun viime reissulla vasta juuri ennen lähtöä (piti käydä vaan jätti Rimissä) menimme tuon uudistetun ostoskeskuksen läpi. Oli tosi kivoja kauppoja, eikä yhtään ollut aikaa tutustua tarjontaan. Ens kerran mennään kiertään se läpi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kaura. Kyllä se kannatti katsella. Kivoja asioita leivontaan löydän aina joskus tuosta Ri
    mistäkin

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...