En ole piiiitkään aikaan kokeillut joulukuusen valmistamista piparkakkutaikinasta, mutta tänä vuonna se oli tehtävä. Puuhaan innosti uusi Confetin lumihiutalemuottisarja. Aiemmin olen tehnyt kuusen tähtimuoteilla, mutta nämä lumihiutaleet ovat ihastuttavan kauniita.

Pursotin piparkakkujen päälle royal icing'a, jonka valmistin Confetin myymästä marenkikreemijauheesta. Amerikassa näitä marenkijauheita tai Royal Icing jauheita käytetään paljon, koska kananmunien valkuaisten käyttöä ei koeta turvalliseksi. Suomalaisissa kananmunissa ei Eviran mukaan ole salmonellariskiä, joten me voimme valmistaa Royal Icingia vastaavaa pikeeriä kananmuna valkuaisesta.
Jos ei sinulla satu olemaan marenkijauhetta etkä ehdi sitä tilata, pärjäät kyllä hyvin kananmunan valkuaisesta tehdyllä pikeerilläkin, sen paksuus vaan on säädettävä tomusokerilla ja vedellä käyttötarkoituksen mukaan.
Kuusen runkona on pyöreitä paksuja piparkakkukiekkoja, niitä menikin melko paljon. Kokosin puun pikeeriä liimana käyttäen. Kokoamista olisi ehkä helpottanut, jos pipareiden keskelle olisi tehnyt lämpimänä reiän grillitikulla ja pujottanut sen kaikkien kiekkojen läpi - mutta hyvin se kuivahti näinkin. Laitoin pikeerin kuivuessa foloiopaperinyyttejä tueksi kuuseen, jotta se pysyi suorassa.
Lumihiutaleiden koristelua oli vaikea suunnitella, ehkä parempi olisi ollut vetää vain selkeät valkoiset rajaviivat hiutaleiden reunaan. Kuusen päälle tupruttelin lumijauhetta, joka on tomusokerin oloista, mutta ei sula lämmön vaikutuksesta. Sitä saa leivontatarvikeverkkomyymälöistä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: