Tässäpä suklaan ystäville herkkua! pohjana suklainen brownie ja päällä sulatettua suklaata suolapähkinöiden ja vaahtokarkkien kera. Annos on piirasvuokaan sopiva.
Rocky road brownie
Pohja
80 g margariinia
150 g suklaata
3 kpl munaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g suklaata
3 kpl munaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata margariini kattilassa, ota se sitten pois kuumalta levyltä. Lisää suklaa paloina, anna sen sulaa hetki rauhassa ja sekoita sitten tasaiseksi.
Mittaa jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi, lisää jauhoseos puulastalal nostellen. Lisää viimeksi suklla-rasvaseos varovasti sekoittaen, ettei vbaahto laskehdi.Kaada piirasvuokaan ja paista noin puoli tuntia, kunnes tikulla kokeillen taikinaa ei enää tartu tikkuun. Jäähdytä. Tee kuorrute:
Kuorrute
200 suklaata
1 rkl margariinia
2 dl minivaahtokarkkeja
1/2 dl suklaariisimuroja
1 dl suolapähkinöitä
nonparelleja
voi olla myös hedelmäkarkkeja tai suklaapaloja
Paloittele suklaa muovikulhoon ja lisää margariini. Kuumenna miedolla teholla mikrossa 30 sekunnin jaksoissa, sekoita välillä - kunnes suklaa sulaa. Sekoita ja valuta suklaa pohjan päälle, koristele karkeilla ja pähkinöillä, voit käyttää nonparellejakin. Minä laitoin marenkeja vielä päälle koristeeksi.
Hyvältä näyttää! 😍👍
VastaaPoista