Tein tähän pikkuvuokaan kahden kananmunan annoksen eli 1/3 pois alla olevasta ohjeesta. Laitoin raitaan vähän kaakaojauhetta väriksi ja lisäsin turkinpippurirouhetta, maistelin mikä olisi sopiva määrä. Kaakaon tilalle voisi laittaa lakritsajauhetta, mutta paljon pienemmän määrän, en ole kokeillut. Olen laittanut turkinpippurirouhetta koko kakkuun ja minusta maku oli liian voimakas, vaikka toiset pitivätkin siitä. Turkinpippurirouheen tilalle käy Mariannerouhe.
Samalla ohjeella voi tehdä ananaskakun, jolloin kakkutaikinaan lisätään 2 dl rouhittua ananasta ja kerman voi korvata ananasliemellä ja sokerin määrrä vähentää 1/2 dl. Makuna voi olla myös banaanisose ja 1/2 tl inkivääriä tai kakakutaikinaan voi jauhojen kera yhdistää 1 1/2 dl rouhittua tummaa suklaata tai valkosuklaata.
Tiikerikakku tai turkinpippurikakku tai mariannekakku
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja, joista voi osan esim.
1/2 - 1 dl korvata perunajauhoilla tai maissijauhoilla tai ohrakkaalla
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kevytkermaa tai ruokakermaa tai kuohukermaa tai maitoa
1-2 rkl kaakaojauhetta, turkinpippurirouhetta maun mukaan esim 2 rkl
- Sprayaa vuokaspraylla noin 1,5 litran kokoinen rengasvuoka - kakkuvuokia ei kannata pestä astianpesuainevedellä, vaan pelkällä kuumalla vedellä, niin kakut irtoavat helpommin- . Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi seokseksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa nyt hyvin ilmaa joukkoon.Yhdistä muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä kermaa tai maitoa. Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen. Siivilöi ja sekoita siihen kaakaojauhe.
- Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina. Lisää päälle loppu vaalea taikina. Vedä "oja" lusikalla kakun keskelle - kakku kohoaa keskeltä enemmän, ja toiveena ja tavoitteena olisi tasainen pohja, jotta kakku on helpompi leikata tarjolle.
- Pelkkä "ojan" painaminen kakun pohjan keskelle auttaa kuvion muodotumisessa, mutta toiset painelevat haarukalla taikinaa piirtäen viivaa ensin ulkolaidalle, sitten sisälaidalle - haarukan piikit siis reunan suuntaisesti. Toiset taas painavat haarukan keskelle kakkutaikinaa ja pyöräyttävät. Niin tai näin - on kiva seurata, millainen raitakuvio syntyy. Entisaikaan sanottiin, että tavoitteena on Uu.n mallinen lenkki valmiin kakun leikkauspinnalla ja vielä hienompaa, jos saisi kaksi lenkkiä päällekkäin - mutta samaltahan kakku maistuu raidan muodosta huolimatta!
- Paista kakku 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa hiukan jäähtyneenä.
Ihana idea laittaa turkinpippureita tiikerikakkuun! :)
VastaaPoista