Yhtä lailla kuin britakakku kuuluu mökkijuhannukseemme, niin viime vuosina mökkikesämme ehdoton kesäherkku on ollut itse tehdyt jäätelöt. Minulla ei ole jäätelökonetta, enkä koskaan ole tehnyt jäätelöä sen ohjeen mukaan, mitä aikoinaan opiskellessa opetettiin - teen jäätelön helposti kolmea tai neljää ainetta yhteen vatkaten- tämä onnistuu mökilläkin. Joka kesä nousee suosikiksi jokin uusi resepti ja meillä ei kyllä jäätelöt kauan pakastimessa säily, aina eivät ehdi jäätyäkään kunnolla :).
Nyt tahdon jakaa teille alkukesän jäätelöherkkumme reseptin. Vaihtelen makuja jäätelössä, esim. hillot, marjat, keksinmurut, karkkirouheet sopivat maustamaan jäätelöitä.
Daim-mansikkajäätelö
3-4 dl vispikermaa tai Flora vispiä
1 purkki kondensoitua maitoa
200 g Philadelphia tuorejuustoa maustamaton
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2- 1 dl itse keitettyä mansikkaraparperihilloa (ohje alla)
Dajm karkkeja rouhittuna jäätelön pinnalle
Vatkaa kermatuote, kondensoitu maito ja tuorejuusto pehmeäksi vaahdoksi, lisää makuaineet, sekoita ja maista. Purkita esim Prismassa tai Clas Ohlssonilla myytäviin jäätelöpurkkeihin - en ole löytänyt kannellisia, joten teen kannen foliosta. Käytän myös isoja muovirasioita jäätelön pakastamiseen, jolloin voin tehdä jäätelöpalloja - mökillä on aina valmiina rapeita jäätelövohveleita. Jäätelön pinnalle voit lusikoida rouhittua Daim-karkkia. Pakasta ja nauti!.
Raparperi-mansikkahillo
100 g pakastemansikoita
150 g raparperia pestynä ja paloiteltuna
80 g hillo-marmelaadisokeria
Keitä mikrossa sulatettuja mansikoita ja raparperia hetki, sitten lisää sokeri. Keitä vielä 2-5 minuuttia. Jäähdytä hillo laittamalla kattila kylmään veteen. Tämä hillo on vähän kirpsakkaa maultaan, toki siihen voi keitettäessä lisätä tavallista sokeria, mutta itse en pidä sitä tarpeellisena. Purkita hillo kuumennettuun lasiastiaan, kun hillo vähän on jäähtynyt.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: